ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026

Νέος προϊστάμενος στην Εφορία Αρχαιοτήτων Αργολίδας ο Γρηγόρης Γρηγορακάκης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:52:00 μ.μ. | |
Γιάννης Μαλτέζος
Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού, η ηγεσία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας ανατίθεται στον έμπειρο αρχαιολόγο κ. Γρηγόρη Γρηγορακάκη.   
  

Η ανάληψη αυτή των καθηκόντων σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας φάσης για τη διαχείριση του μοναδικού αρχαιολογικού συμπλέγματος της περιοχής, το οποίο περιλαμβάνει μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, όπως την Επίδαυρο, τις Μυκήνες και την Τίρυνθα.

Ο κ. Γρηγορακάκης φέρνει στην υψηλόβαθμη θέση αυτή μια δεκαετή εμπειρία από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Το επαγγελματικό του δρόμο χαρακτηρίζει μια επιτυχημένη θητεία ως Προϊστάμενος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης, όπου διακρίθηκε για το έργο του στην προστασία και την προβολή των μνημείων. Από την θέση αυτή διαδέχεται την κα Άλκηστη Παπαδημητρίου, η οποία με τα χρόνια υπηρεσίας της συνέβαλε ουσιαστικά στην πολιτιστική ανάδειξη της Αργολίδας.

Την υποδοχή του νέου Προϊσταμένου επισημοποίησε με θερμό χειραψία ο Δήμαρχος Άργους-Μυκηνών, κ. Γιάννης Μαλτέζος. Σε μια συνάντηση που διεξήχθη σε ατμόσφαιρα ανοικτής συνεργασίας, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Είχα τη χαρά σήμερα να καλωσορίσω τον νέο Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας, κ. Γρηγόρη Γρηγορακάκη. Του ευχήθηκα ολόψυχα καλή επιτυχία στα καθήκοντά του και καλή συνεργασία».

Και οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη ενός κοινού και δημιουργικού σχεδιασμού, με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση, προστασία και προβολή του αρχαιολογικού πλούτου. Η Αργολίδα, ως ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς προορισμούς της χώρας, αποτελεί ζωτικό παράγοντα για την τοπική κοινωνία και οικονομία, κάτι που θέτει την αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ όλων των φορέων στην κορυφή των προτεραιοτήτων.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ