ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Δευτέρα 27 Απριλίου 2026

O Γιάννης Ανδριανός εγκαινίασε την 72η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:29:00 π.μ. |
Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης εγκαινίασε την 72η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε, ο κ. Ανδριανός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω πρώτα απ’ όλα να σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τον οποίο έχω την τιμή σήμερα να εκπροσωπώ. Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, στα εγκαίνια της 72ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς, ενός θεσμού που έχει συνδεθεί όσο λίγοι με την άνοιξη, με την πόλη της Κηφισιάς, αλλά και με τη διαχρονική αγάπη των ανθρώπων για τη φύση, το πράσινο και την ομορφιά.
Η Έκθεση αυτή είναι ένας ιστορικός θεσμός για την Κηφισιά και ολόκληρη την Αττική, με βαθιές ρίζες και συνέχεια που περνά από γενιά σε γενιά. Το σταθερό, διαχρονικό μήνυμα αυτής της Έκθεσης είναι πως τα λουλούδια, τα φυτά, οι κήποι, οι πράσινοι δημόσιοι χώροι είναι ποιότητα ζωής, υγεία και αισθητική. Είναι ένας τρόπος να συνδεόμαστε με τη φύση, ιδίως μέσα στις σύγχρονες πόλεις, όπου το πράσινο είναι αναγκαίο για την ανθεκτικότητα και τη βιωσιμότητα αλλά και την καθημερινότητα μας.
Ταυτόχρονα βεβαίως, η Ανθοκομική Έκθεση της Κηφισιάς αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την ελληνική ανθοκομία, τους ανθοπαραγωγούς και φυτωριούχους, τους επαγγελματίες της κηποτεχνίας, όλους όσοι εργάζονται με γνώση, δημιουργικότητα και μεράκι για να φέρνουν στην αγορά ποιοτικά προϊόντα και να στηρίζουν μια δραστηριότητα με σημαντική οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική αξία.

Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σταθερή μας στόχευση και δέσμευση είναι μέσα από την ποιότητα, την καινοτομία, τη γνώση, τη βιωσιμότητα και την εξωστρέφεια, να ενισχύσουμε την ανθοκομία, όπως και κάθε κλάδο της πρωτογενούς μας παραγωγής, ώστε να αξιοποιήσει τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, και, πάνω απ’ όλα, την τεχνογνωσία των ανθρώπων της παραγωγής.
Μ’ αυτές λοιπόν τις σκέψεις, θέλω λοιπόν να συγχαρώ θερμά τον Δήμο Κηφισιάς, τους εκθέτες, τους παραγωγούς και όλους όσοι εργάστηκαν για τη φετινή διοργάνωση και προσωπικά τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Ξυπολυτά και την Εντεταλμένη Σύμβουλο Ανθοκομικής και Φιλοζωίας κυρία Χρονοπούλου, γι’ αυτή τη μοναδική εμπειρία που και φέτος προσφέρει η Έκθεση στους επισκέπτες της.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στη 72η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς και μέσα από τα χρώματα και τα αρώματα με τα οποία έχει γεμίσει το Άλσος, να συνεχίζει να μας θυμίζει ότι η φροντίδα της φύσης είναι ταυτόχρονα φροντίδα του τόπου μας, και της ποιότητας της ζωής μας».

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ