ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΣΤΙΑΣΗΣ
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

NEKTAR

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026

Με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης «Περίπλους» της εικαστικού Ρόζμαρι Φράγκου στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:16:00 π.μ. | | |
Βασιλική Ξυλινά
Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2026 έγιναν με μεγάλη επιτυχία τα εγκαίνια της έκθεσης «Περίπλους» της εικαστικού Ρόζμαρι Φράγκου, με επιμέλεια της Βασιλικής Ξυλινά, στη Vasiliki - galerie d'art, Σταϊκοπούλου 50 και Φαβιέρου 1, στο Ναύπλιο.
Η Ρόζμαρι Φράγκου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα όπου και διδάσκει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Είναι μια πολύπλευρη καλλιτέχνης με σπουδές μουσικής, αργυροχρυσοχοΐας και αριστούχος απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Έχει εκθέσει τα έργα της στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, στο Δημοτικό Πολυχώρο Νέας Σμύρνης, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Αθήνας, στο πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Αθηναίων, στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στον Ταύρο , στο Μακεδονικό μουσείο σύγχρονης τέχνης και στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Θεσσαλονίκης.
Τα έργα της Ρόζμαρι Φράγκου χαρακτηρίζονται απο μια αφηρημένη εξπρεσιονιστική έκφραση. Ζωγραφίζει κυρίως σε καμβά, με λάδια και κάρβουνο, χρησιμοποιώντας έντονα χρώματα, με δυναμικές κάθετες και οριζόντιες πινελιές που άλλοτε έχουν αιχμηρά περιγράμματα και άλλοτε σβήνουν και χάνονται.
Οι έντονες χρωματικές της διαβαθμίσεις, έως και αντιθέσεις, δίνουν ζωντάνια και ενέργεια στα έργα της και μας μεταφέρουν σε τοπία ή σύμβολα με ελληνικό χαρακτήρα.
Η έκθεση «Περίπλους» της Ρόζμαρι Φράγκου στο Ναύπλιο θα διαρκέσει από το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2026.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ