ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ο Jimi Hendrix και ο…. Ναυπλιώτης Μανώλης Χιώτης!(Βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:22:00 μ.μ. |














 Θα αναρωτηθείτε βέβαια τι σχέση έχουν αυτοί οι δυο φαινομενικά διαφορετικοί μουσικοί, αν μουσική δεν έχει όρια ούτε μπαίνει σε καλούπια , το εύηχο είναι εύηχο , είτε αυτό είναι λαϊκό τραγούδι , είτε rock ,είτε blues , είτε heavy metal.


 Ο Μανώλης Χιώτης όπως όλοι γνωρίζουμε ήταν ένας από τους σημαντικότερους μουσικούς που έχουν περάσει από το ελληνικό Πεντάγραμμο που έφερε επανάσταση στην ελληνική μουσική, και στο λαϊκό τραγούδι γενικότερα επινοώντας και εφαρμόζοντας τη τετράχορδη(από τρίχορδη που ήταν μέχρι τότε) παραλλαγή του μπουζουκιού, πράγμα που τον έφερε αντιμέτωπο με τους ρεμπέτες της εποχής.

Ο Jimi Hendrix από την άλλη ήταν Θεωρείται από πολλούς ως ο κορυφαίος κιθαρίστας στην ιστορία της ροκ μουσικής ενώ υπήρξε και καινοτόμος αφού χρησιμοποιώντας στο μέγιστο δυνατό
τους ηλεκτρικούς ενισχυτές καθώς και τις δυνατότητες της μουσικής μίξης άνοιξε νέους ορίζοντες στο είδος αυτό της μουσικής με συνέπεια και να καθιερωθεί πολύ γρήγορα.Δυστυχως πέθαινε νεότατος σε ηλικία 27 ετών στο Λονδίνο το 1970.


Το τραγούδι του Μανώλη Χιώτη «Την έδιωξα κι όμως την αγαπώ» βρέθηκε στο αρχείο του Jimi Hendrix την εποχή που ο Χιώτης έκανε περιοδεία στην Αμερική… και λες πώς είναι δυνατόν;! Κι όμως ο Χέντριξ με το Χιώτη είχαν βρεθεί στο Σικάγο όταν έπαιζαν σε διπλανά μαγαζιά κι έτσι γνωρίστηκαν.

Το 1965 ένας δημοσιογράφος κατά την διάρκειά μιας συνέντευξης που έπαιρνε από τον μεγάλο κιθαρίστα τον ρωτά «Ποιος είναι ο μεγαλύτερος κιθαρίστας του κόσμου» τότε ο Hendrix ξαφνιαζοντας όλο τον κόσμο απάντησε «Ο Μανώλης Χιώτης είναι ο μεγαλύτερος κιθαρίστας στον κόσμο».


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ