ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Καρυά: Η "Αράχωβα" της Αργολίδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:26:00 π.μ. | | |
 Η Καρυά είναι από τα πιο όμορφα και γραφικά χωριά, που τώρα τα Χριστούγεννα μεταμορφώνεται σε "Αράχωβα" της Αργολίδας. Λίγα χλμ. από το Άργος, είναι τo μοναδικό χωριό στον ορεινό όγκο του νομού, το οποίο έχει διατηρήσει όλα τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά που πλέον σπάνια συναντά κανείς στα χωριά της πατρίδας μας.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μέτρων στο όρος Αρτεμίσιο, βουνό που κατοικούσε η θεά Άρτεμις, στα σύνορα των νομών Αργολίδος , Αρκαδίας και Κορινθίας, αγκαλιά με την φύση. Χτισμένο αμφιθεατρικά, το ιστορικό παραδοσιακό χωριό έχει μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και αισθητική.
Τα σπίτια «Κολοκοτρωναίϊκα» χτισμένα με αγκωνάρια , ψηλά με το κατώγι και το χαγιάτι, είναι όμορφα και καλοδιατηρημένα από τους μερακλήδες Καρυότες.
Στο χωριό θα βρείτε παραδοσιακές ταβέρνες με ντόπια κρέατα και παραδοσιακά προϊόντα. Ζεστό ψωμί στον παραδοσιακό φούρνο του χωριού. Ντόπια φαγητά όπως οι γκόγκες, τα τυροπιτάρια και οι τραχανόπιτες σας προσφέρονται μέσα σε μια ατμόσφαιρα φιλική και ανθρώπινη.
Περίπου 7 χλμ. από το χωριό, στο Μπρακατσάκι, υπάρχει πηγή με δροσερό κρυστάλλινο νερό να ξεδιψάσετε. Ο περίπατος κάτω από τα έλατα θα σας μείνει αξέχαστος.Πρόκειται για την καλύτερη πρόταση για έξοδο τις γιορτές των Χριστουγέννων και ευκαιρια για τα παιδιά να ζήσουν κάποιες στιγμές στην πανέμορφη φύση.
Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε και να πάρετε τα εκπληκτικά γαλακτοκομικά προιοντα της Καρυάς.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ