ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

World Jazz από την Νέα Υόρκη στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:23:00 π.μ. |





















 Η Νάνα Σιμοπούλου, (www.nana.net), ταλαντούχα μουσικοσυνθέτης που κινείται στην διακεκριμένη σκηνή της world jazz τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα και σιτάρ, καταφθάνει στην Ελλάδα (για μία ακόμη φορά) από την Νέα Υόρκη (όπου ζει και εργάζεται) για να εμφανιστεί σε μοναδικό στο είδος της ρεσιτάλ , την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου, στο Φουγάρο (www.fougaro.gr) στο Ναύπλιο.

Η Νάνα και το κουαρτέτο που τη συνοδεύει θα παρουσιάσουν μια συναυλία με δικές της συνθέσεις. Τα μέλη της ορχήστρας είναι: η Caryn Heilman, voice, percussion; ο μπασίστας Μανος Λούτας και στην τάμπλα ο Γιώργος Γλυνός.

«Μόνιμη κάτοικος της Νέας Υόρκης», η μουσική της Νάνας - ένα μίγμα που συνδυάζει ελληνικούς ρυθμούς χρησιμοποιώντας όργανα όπως το Αυστραλέζικο ντιτζεριντού, το Ινδικό σιτάρ μαζί με νοτιοαμερικανικά και αφρικανικά όργανα - έχει διακριθεί στο εξωτερικό.

Το τελευταίο έργο της Daughters of the Sun, ήταν #1 στους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Νέας Παγκόσμιας Μουσικής της Αμερικής (NAV New Age and World radio charts) ενώ οι συνθέσεις της για το μοντέρνο μπαλέτο έχουν πλαισιώσει παραστάσεις των Joffrey Ballet και Dance Theatre of Harlem.

Επίσης σημαντικές είναι οι συνεργασίες της Νάνα με κορυφαίους καλλιτέχνες εκπροσώπους της jazz όπως: τον μπασίστα Charlie Haden, τον τρομπετίστα Don Cherry και στα κρουστά, τον Βραζιλιάνο Café Da Silva. Εμφανίστηκε με τη διάσημη σοπράνο Lauren Flanigan στο θέατρο Symphony Space της Νέας Υόρκης, στο Kennedy Center στην Ουάσιγκτον με τη Mary Ann McSweeney στo πλαίσιο του festival Γυναίκες της Jazz καθώς και με τον βραβευμένο με Όσκαρ Tan Dun ως σολίστ στο σιτάρ στο Marco Polo στην Οπέρα της Νέας Υόρκης και με την Συμφωνική Ορχήστρα της RAI στο Τορίνο της Ιταλίας.

Τα τελευταία χρόνια βρίσκουν τη Νάνα όλο και πιο κοντά στις Ελληνικές ρίζες της με εμφανίσεις και συνεργασίες με Έλληνες καλλιτέχνες.

«Είμαι ενθουσιασμένη που επιστρέφω στην Ελλάδα», λέει η Νάνα. «Μεγάλο μέρος της μουσικής μου, της έμπνευσής μου, και των αρμονιών που συνθέτω έχουν ρίζες στην τεράστια κληρονομιά της ελληνικής τέχνης. Μια τέχνη διαχρονική με εμφανή τα σημάδια του χρόνου και της ιστορίας. Η μουσική και οι μουσικές του κόσμου είναι μια μορφής εξέλιξης για αυτούς τους “κόσμους”, τη μουσική και τους καλλιτέχνες που περνούν μέσα από αυτά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νάνα είναι καθηγήτρια Σύνθεσης για τον Κινηματογράφο (Professor of Music for Film) στο Τμήμα Κινηματογράφου της σχολής Εικαστικών Τεχνών της Νέας Υόρκης (School of Visual Arts).

Χρήσιμες πληροφορίες

Info: Φουγάρο, Ναύπλιο -Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2013 στις 21.00/Κρατήσεις: +30-2752047347

Related websites: www.nana.net / www.fougaro.gr

Facebook: https://www.facebook.com/To.Fougaro

Youtube: http://www.youtube.com/user/musicofnana
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ