ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

3η αγωνιστική του Β΄ Γύρου στην Α1 μπάσκετ ανδρών Αργολιδοκορινθίας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:02:00 π.μ. |




















 Συνεχίζεται αύριο Σάββατο 25 Ιανουαρίου το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 ανδρών Αργολιδοκορινθίας με έξι ακόμη παιχνίδια. Οι ομάδες κυνηγούν τους στόχους τους και έχουν ακόμη αρκετό δρόμο μέχρι την επίτευξή τους, αφού υπάρχουν αγώνες μέχρι και το τέλος Μαρτίου.

Το πρώτο παιχνίδι (χρονικά πάντα) γίνεται στο Λουτράκι. Ο Ποσειδώνας που βρίσκεται στην 10η θέση της βαθμολογίας με 3 μόλις νίκες, θα υποδεχθεί τον Α.Ο. Ερμιόνης που είναι 7ος με 7 νίκες. Στον πρώτο γύρο η Ερμιόνη είχε επιβληθεί με 61-56. Ο Ποσειδώνας μετά την αλλαγή προπονητή έχει 1 νίκη και 2 συνεχόμενες ήττες. Η Ερμιόνη στα τρία τελευταία ματς έχει νίκη μέσα στον Τήρωνα, ήττα στην παράταση με Λέχαιο με το δυσθεώρητο 116-111 και νίκη με Ξυλόκαστρο 72-71 σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι. Ο Ποσειδώνας κρατώντας το σκορ χαμηλά με καλή άμυνα και πίεση σε όλο το γήπεδο θα έχει κάποια τύχη να πάρει το ροζ φύλλο που έχει τόσο πολύ ανάγκη, αφού αγωνίζεται για τη σωτηρία του. Στην αντίθετη περίπτωση οι φιλοξενούμενοι χωρίς άγχος, παίζοντας ελεύθερα και επιθετικά θα έχουν τον πρώτο λόγο.
Στις 17:00 είναι το επόμενο παιχνίδι, όπου ο Άρατος υποδέχεται τον Οίακα. Το Κιάτο που βρίσκεται στην Τρίτη θέση με 22 βαθμούς έχοντας 4 ήττες θα αντιμετωπίσει τον Οίακα που εμφανίζει αρκετά προβλήματα. Ο Οίακας με 3 μόλις νίκες κοιτάζοντας πίσω του βλέπει μόνο το Ξυλόκαστρο. Στο πρώτο παιχνίδι, ο Άρατος είχε περάσει από το Ναύπλιο με 66-75. Στα τρία τελευταία παιχνίδια το Κιάτο έχει 2 ήττες και 1 νίκη και ο Οίακας 3 ήττες. Εύκολα ή δύσκολα οι γηπεδούχοι θα πάρουν τη νίκη εκτός απροόπτου. Στις 19:00 στην Κόρινθο, ο Παλαίμωνας από την πρώτη θέση με 24 βαθμούς και 2 μόλις ήττες, υποδέχεται το Ναύπλιο 2010 από την 9η θέση με 9 ήττες. Οι στόχοι των ομάδων εκ διαμέτρου αντίθετοι. Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο ΚΑΟΚ πέρασε με +30 από το Ναύπλιο. Στα 3 τελευταία παιχνίδια του ο Παλαίμωνας έχει 3 νίκες και το Ναύπλιο 2010 έχει 2 νίκες και 1 ήττα αλλά με 1 μόλις πόντο μέσα στη Νέα Κίο. Οι φιλοξενούμενοι πολύ δύσκολα θα καταθέσουν τα όπλα και αν ο ΚΑΟΚ δεν δει σοβαρά το παιχνίδι ίσως έχει προβλήματα. Την ίδια στιγμή (ώρα 19:00) στο Λέχαιο η «λαβωμένη» Ολυμπιάδα θα αντιμετωπίσει τον ΑΠΟ Μεθάνων. Η Ολυμπιάδα από την 6η θέση με 7-6 νίκες ήττες, θα υποδέχεται τα Μέθανα που έρχονται από την 5η θέση και ρεκόρ 8-5. Οι γηπεδούχοι στα τρία τελευταία τους παιχνίδια έχουν 1 νίκη και 2 ήττες, όπως και οι φιλοξενούμενοι. Στον πρώτο γύρο ο Κρασαδάκης είχε πετύχει 45 και η Ολυμπιάδα απέδρασε από την Κόρινθο με 81-87. Αμφίρροπο παιχνίδι με όμορφο και επιθετικό μπάσκετ αναμένεται στο κλειστό του Λεχαίου, με τις ομάδες να εμφανίζονται ως γρίφος για τη σύνθεσή τους και άρα και για το αποτέλεσμα του αγώνα. Μισή ώρα αργότερα, στις 19:30 γίνεται το 5ο παιχνίδι σε Κορινθιακό έδαφος. Το Ξυλόκαστρο από την τελευταία θέση έχοντας 1 μόνο νίκη (μέσα στο Λουτράκι) θα αντιμετωπίσει τον Τήρωνα. Οι άγιοι Θεόδωροι πηγαίνουν στο παιχνίδι από την 8η θέση με 6 νίκες. Στον πρώτο γύρο ο Τήρωνας είχε επικρατήσει με 77-65. Οι γηπεδούχοι προφανώς έρχονται από συνεχόμενες ήττες, όμως στο προηγούμενο παιχνίδι τους εμφανίστηκαν ιδιαίτερα αξιόμαχοι μέσα στην Ερμιόνη. Ο Τήρωνας χωρίς ουσιαστικά να έχει να περιμένει κάτι παραπάνω από τη λήξη του φετινού πρωταθλήματος, στα 3 τελευταία του παιχνίδια έχει 2 ήττες και 1 νίκη, μάλιστα μέσα στο Λέχαιο που πέτυχε 97 πόντους. Το βέβαιο είναι ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο και ότι το Ξυλόκαστρο θα παλέψει μέχρι τέλους για το ροζ φύλλο.
Τέλος, στο μοναδικό παιχνίδι της Αργολίδας, ο Αργοναύτης έχοντας αναρριχηθεί στην 4η θέση με 8-5 νίκες ήττες, θα υποδεχθεί (ώρα 19:00) τον πρωτοπόρο Α.Ο. Κρανιδίου που έχει 11-2 ρεκόρ. Οι γηπεδούχοι στα 3 τελευταία παιχνίδια έχουν 3 νίκες αλλά δεν εμφανίζονται στην καλύτερή τους κατάσταση. Το Κρανίδι έχει και αυτό 3 νίκες αλλά μάλλον βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση. Στον πρώτο γύρο το Κρανίδι είχε επιβληθεί εύκολα με 97-47 με έναν Αργοναύητ όμως που αντιμετώπιζε γηπεδικά προβλήματα. Το κλειστό θα είναι γεμάτο όπως πάντα στη Νέα Κίο, όπου αναμένεται ένα αρκετά αμυντικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Να ευχηθούμε καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και καλή θέαση χωρίς παρεκτροπές σε όσους επισκεφτούν τα κλειστά της Αργολιδοκορινθίας για ένα ευχάριστο απόγευμα Σαββάτου.

Τάκης Παπακωνσταντίνου
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ