ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Μπάσκετ: Πρόωρος τελικός στην Ερμιόνη;

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:49:00 π.μ. |




















Του Τάκη Παπακωνσταντίνου

 Επιτέλους μόνοι !!! μονολόγησαν οι Κορίνθιοι του Παλαίμωνα το περασμένο Σάββατο αφού πέτυχαν εύκολη νίκη και εκμεταλλεύτηκαν το «στραβοπάτημα» του Κρανιδίου μέσα στη νέα Κίο. Τώρα ήρθε η ώρα να «πλύνουν τη μπουγάδα» αφού θα ταξιδέψουν στην Ερμιόνη να αντιμετωπίσουν τον Α.Ο. Κρανιδίου και με νίκη να τους αφήσουν 2 βαθμούς πίσω. Ας δούμε ολόκληρο το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής που περιλαμβάνει έξι ακόμη παιχνίδια, από τρία σε κάθε Νομό.

Ξεκινώντας από τη Κορινθία, θα πάμε στο κλειστό των Αγίων Θεοδώρων όπου στις 16:00 η τοπική ομάδα με νέο πλέον προπονητή (ανέλαβε ο Παράσχος Τσακίρης) αντιμετωπίζει τον Ποσειδώνα Λουτρακίου, ο οποίος έχει και αυτός νέο προπονητή από τις αρχές του έτους (Χρυσανθόπουλος Ι.) Στην 8η θέση ο Τήρων (ισόβαθμοι με Λέχαιο και Ερμιόνη), στην 9η ο Ποσειδώνας (ισόβαθμος με Ναύπλιο 2010). Στον πρώτο γύρο οι Άγιοι Θεόδωροι είχαν περάσει από το Λουτράκι με 61-72. Μία ήττα και δύο νίκες στα τρία τελευταία παιχνίδια για τους γηπεδούχους, δύο ήττες και μία νίκη για τους φιλοξενούμενους. Αρκετός κόσμος αναμένεται στο κλειστό για να παρακολουθήσει ένα παιχνίδι χωρίς σκοπιμότητες με όμορφο μπάσκετ. Το Λουτράκι θα παρουσιαστεί χωρίς τον τραυματία Τσακίρη και θα προσπαθήσει με κοντό και γρήγορο σχήμα να περιορίσει τα επιθετικά ατού των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο παιχνίδι επί κορινθιακού εδάφους (στις 19:00 το απόγευμα στην Κόρινθο) ο ΑΠΟ Μεθάνων, θα υποδεχθεί τον Οίακα Ναυπλίου. Πέμπτη θέση (σε ισοβαθμία με Αργοναύτη) τα Μέθανα, ενδέκατη θέση για τους Ναυπλιώτες που παλεύουν για την παραμονή, έχοντας στο τιμόνι του και αυτός νέο προπονητή τον μέχρι πρότινος παίκτη Κοκκάλα Λ. Το παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε βρει τις ομάδες ισόπαλες (79-79) ενώ στο extra πεντάλεπτο της παράτασης το ροζ φύλλο πήραν οι φιλοξενούμενοι με 84-89. Στα τρία τελευταία ματς τα Μέθανα μετράνε δύο νίκες και μία ήττα, ενώ ο Οίακας τρεις ήττες. Εύκολη δείχνει η αναμέτρηση αφού για τους Ναυπλιώτες πλέον αγωνίζονται παίκτες μικρών ηλικιών με 2-3 προσθήκες ανδρών.

Μισή ώρα αργότερα, στις 19:30, στο πανέμορφο κλειστό του Λεχαίου, η Ολυμπιάδα από την 6η θέση της βαθμολογίας (σε ισοβαθμία με Ερμιόνη και Τήρωνα) υποδέχεται τον Α.Ο. Ξυλοκάστρου που βρίσκεται στην τελευταία θέση. Το Λέχαιο, στον πρώτο γύρο είχε περάσει από το Ξυλόκαστρο με 65-74. Στα τρία τελευταία παιχνίδια οι γηπεδούχοι μετράνε μία μόνο νίκη και δύο ήττες. Ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους αν θέλουν να παλέψουν για την παραμονή τους αφού η Ολυμπιάδα αναμένεται να αγωνιστεί χωρίς τον πρώτο σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος Κρασαδάκη. Αν καταφέρουν και κρατήσουν τους υπόλοιπους παίκτες σε χαμηλά επίπεδα παίζοντας ασφυκτική άμυνα, ίσως έχουν κάποια περιθώρια για να πετύχουν κάτι καλό.

Περνώντας τώρα στην Αργολίδα έχουμε το πρώτο παιχνίδι χρονικά αλλά και από πλευράς σημαντικότητας να γίνεται στην Ερμιόνη. Το Κρανίδι, για πρώτη φορά από τη δεύτερη θέση με 25 βαθμούς, υποδέχεται τον πρώτο ΚΑΟΚ με 26. Στον πρώτο γύρο οι «Κρανιδιώτες» είχαν αποδράσει από το κλειστό της Κορίνθου με 66-67. Στα τρία τελευταία τους παιχνίδια έκαναν μία ήττα (την περασμένη αγωνιστική) μέσα στη Νέα Κίο. Ο Παλαίμωνας από την άλλη συνεχίζει το νικηφόρο σερί του. Οι δύο ομάδες έχοντας σα στόχο το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική κατηγορία, καλούνται σε έναν «υπέρ πάντων αγώνα». Οι γηπεδούχοι με νίκη περνούν και πάλι στην πρώτη θέση (στην ισοβαθμία προηγούνται αφού θα έχουν 2 νίκες) και παίρνουν κουράγιο και δύναμη για το επόμενο Σάββατο που θα παίξουν στο Κιάτο. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη, με νίκη ξεφεύγουν με 2 βαθμούς και ακόμη και στο ενδεχόμενο διπλού δικού τους στραβοπατήματος θα είναι και πάλι πρώτοι. Στη δεύτερη αυτή περίπτωση θα προηγούνται (στην ισοβαθμία) έναντι του Κρανιδίου, αφού στο μεταξύ τους παιχνίδι κουβαλάνε μόλις -1 πόντο. Παιχνίδι για γερά νεύρα, σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες, για παίκτες που μπορούν να «βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά» μέσα σε ένα γήπεδο γεμάτο από κόσμο.

Τη σκυτάλη αμέσως μετά θα πάρει ο Α.Ο. Ερμιόνης που θα υποδεχθεί τον Α.Ο. Αργοναύτη Νέας Κίου. Οι γηπεδούχοι από την 7η θέση, έχοντας και αυτοί νέο προπονητή (Σκορδής Ι.) έρχονται από σερί 1 νίκη 2 ήττες. Οι φιλοξενούμενοι πάλι, ταξιδεύουν ευρισκόμενοι σε πολύ καλύτερη ψυχολογική κατάσταση αφού αναρριχήθηκαν στην 4η θέση (ισόβαθμοι με τα Μέθανα) και στα τρία τελευταία τους παιχνίδια έχουν πετύχει ισάριθμες νίκες με σημαντικότερη το +25 με το Κρανίδι. Στον πρώτο γύρο, το παιχνίδι παίχτηκε κατά τη διακοπή της κανονικής περιόδου, λόγω Χριστουγέννων. Εκεί η Ερμιόνη είχε πάρει το διπλό με πολύ καλή εμφάνιση του συνόλου της ομάδας, αλλά με τον νεαρό Αγγελή να κάνει τη διαφορά. Δύσκολα τα προγνωστικά και για αυτό το παιχνίδι.

Τέλος, την αυλαία της 4η αγωνιστικής του Β΄ Γύρου, θα ρίξει το Ναύπλιο 2010 που βρίσκεται στην 10η θέση (ισόβαθμο με Λουτράκι). Στις 19:00 το απόγευμα θα υποδεχθεί τον Άρατο Κιάτου που βρίσκεται μόνος 3ος Ενδεχόμενη νίκη νωρίτερα του Κρανιδίου επί του Παλαίμωνα δίνει ελπίδες ακόμη και για την πρώτη θέση αφού την επόμενη αγωνιστική το αντιμετωπίζει εντός έδρας. Οι γηπεδούχοι στα 3 τελευταία ματς, έχουν 1 νίκη και 2 ήττες, ενώ οι φιλοξενούμενοι 2 νίκες και 1 ήττα (στο επεισοδιακό παιχνίδι με Παλαίμωνα). Στον πρώτο γύρο το Κιάτο νίκησε με 77-65 κάτι που εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να κάνει και αύριο, αφού το Ναύπλιο 2010 θα αγωνισθεί χωρίς τον τραυματία Τσοτσώκο.


Καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και τους αθλητές και καλή θέαση σε όσους επισκεφτούν τα κλειστά γυμναστήρια της Αργολιδοκορινθίας
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ