ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Οκτώ μήνες από το "λουκέτο" στην ΕΡΤ

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:47:00 π.μ. |
Του Γιάννη Γαλανόπουλου
Δημοσιογράφου στην ΕΡΤ

 Συμπληρώθηκαν ήδη οκτώ μήνες από την 11η Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία η συγκυβέρνηση ανακοίνωσε , δια στόματος Κεδίκογλου, την απόφαση για το ΄΄λουκέτο΄΄ στην ΕΡΤ, στο όνομα της ,δήθεν, εξυγίανσης του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.

Αλλά στην ουσία της ..καρατόμησης 2.500 εργαζόμενων , θυσία στις ..ορέξεις της τρόικας , στα πλαίσια της συνεχιζόμενης ΄΄ανθρωποθυσίας΄΄.

Οκτώ μήνες λοιπόν από εκείνο το απόγευμα και γίνεται καθημερινά ,πλέον, αντιληπτή η απουσία της ΕΡΤ από την καθημερινότητα του πολίτη. ΜΕ ένα ανεπαρκές και υποτονικό πρόγραμμα η Δ.Τ.,(με ένα μόνο κανάλι)προσπαθεί κάτι να παρουσιάσει, αλλά δεν πείθει.

Στο ραδιοφωνικό τοπίο ή απουσία των προγραμμάτων της ΕΡΑ είναι κραυγαλέα και μοιραία το κοινό-κυρίως στο λεκανοπέδιο- στρέφεται στους ιδιωτικούς σταθμούς, ενημερωτικούς ή ψυχαγωγικούς, ανάλογα με τις προτιμήσεις. Στην περιφέρεια αρκετοί σταθμοί έχουν σιγήσει ενώ κάποιοι άλλοι συνεχίζουν το ΄΄πειρατικό΄΄ τους πρόγραμμα με το μεράκι των απολυμένων συναδέλφων.

Στο δικό μας περιφερειακό σταθμό, αυτόν της Τρίπολης, υπάρχει μόνο η αναμετάδοση του κεντρικού προγράμματος καθώς η ΕΡΑ Τρίπολης ουσιαστικά δεν υφίσταται και είναι άγνωστο αν θα λειτουργήσει πάλι, πότε και με ποια υποδομή. Για τα συμβαίνοντα λοιπόν στην περιφέρεια δημόσιο μέσο δεν υπάρχει , η τοπική κοινωνία δεν έχει ΄΄φωνή΄΄, όπως είχε για πολλές δεκαετίες.

Αλλά και η έλλειψη της ΕΡΑ ΣΠΟΡ από τη ζωή των φιλάθλων είναι ολοφάνερη. Το ΄΄Α πρόγραμμα΄΄ της Δ.Τ. καλύπτει μόνο ότι συμβαίνει σε Αθήνα –Θεσσαλονίκη και αυτά πλημμελώς. Να μην ξεχνάμε βέβαια και το ιστορικό Β πρόγραμμα της ΕΡΑ που αποτέλεσε για πολλά χρόνια τον πυλώνα ανάδειξης του πολιτισμού, μέσα από τη μουσική , το θέατρο κλπ..Όπως να μην λησμονούμε και τη ΄΄Φωνή της Ελλάδας΄΄ που ήταν η ΄΄γέφυρα΄΄ της πατρίδας με τους απόδημους.

Οκτώ μήνες από το ΄΄λουκέτο΄΄ στην ΕΡΤ επικρατεί ένα απόλυτο ΄΄μπάχαλο΄΄ και ένα πρωτοφανές αλαλούμ στην προσπάθεια …ανασυγκρότησης του δημόσιου φορέα ως ΝΕΡΙΤ ή όπως αλλιώς μπορεί να ονομαστεί. Προκηρύξεις στο ..πόδι, λίστες που διαρρέουν και αποσύρονται, μοριοδοτήσεις αμφίβολης αξιοπιστίας, διαμαρτυρίες κλπ..κλπ. την ώρα που εκδικάζονται αγωγές απολυμένων και ενώ εκκρεμεί- ως πότε άραγε..- η απόφαση της Ολομέλειας του ΣΤΕ για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Την ίδια ώρα που στην Αθήνα , Θεσσαλονίκη και κάποιες πόλεις της περιφέρειας εργαζόμενοι-απολυμένοι της ΕΡΤ συνεχίζουν τον αγώνα, κρατώντας ΄΄Θερμοπύλες΄΄. Μέχρι πότε ?
Μάλλον μέχρι την τελική δικαίωση, μέχρι την ημέρα εκείνη που με πολιτική βούληση θα αποκατασταθεί το ιστορικό και βαρύ όνομα της ΕΡΤ, τότε που θα ληφθούν οι αποφάσεις εκείνες που θα διασφαλίσουν ένα δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα αντάξιο των προσδοκιών της κοινωνίας , αλλά και των ίδιων των εργαζόμενων που κράτησαν την ΕΡΤ ανοιχτή και θα την κρατήσουν και στο μέλλον.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ