ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Τέσσερεις λαμπεροί νέοι σολίστ, απόφοιτοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους, στον Δαναό

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:39:00 π.μ. |























 Μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση, η «Εαρινή Συναυλία» με τέσσερεις εξαιρετικούς νέους σολίστ, έγινε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 4 Μαΐου στην Αίθουσα του Συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός». Οι τέσσερεις σολίστ υπήρξαν μαθητές και απόφοιτοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους: η Εύα Κάρκουλα, φλάουτο, ο Σπύρος Μαρίνης, κλαρινέτο, η Μαριλένα Τσαρσιταλίδη, πιάνο και τραγούδι (σοπράνο), και ο Ανδρέας Χριστάκης, πιάνο.

Οι νέοι σολίστ παρουσίασαν ένα πλούσιο, πρωτότυπο, αλλά και δεξιοτεχνικά απαιτητικό πρόγραμμα με έργα για φλάουτο, κλαρινέτο, πιάνο, φωνή, είτε σόλο, είτε σε συνδυασμούς.
Από την μνημειώδη «Σακόν» του Μπάχ στη μεταγραφή του Μπουζόνι, ώς την δημοφιλέστατη «Σουίτα για φλάουτο και τζαζ πιάνο» του Μπόλινγκ, από «Σπουδές» και «Βαλς» του Σοπέν ώς το δεξιοτεχνικό «Καρναβάλι της Βενετίας» και το «Αφιέρωμα» του Κόβατς, από σπουδαία έργα των Γάλλων συνθετών Ντεμπυσσύ και Πουλένκ ώς ραγκτάιμ του Τζόπλιν, με ενδιάμεσους σταθμούς ένα τραγούδι του Φωρέ και την δεξιοτεχνική «Άρια της Ολυμπίας» του Όφφενμπαχ, οι σολίστ ενθουσίασαν κυριολεκτικά το ακροατήριο με το επίπεδο και τον παλμό της ερμηνείας τους. Ιδιαίτερη εντύπωση δημιούργησε τόσο η προσωπική τους απόδοση σε εξαιρετικά απαιτητικά έργα, όσο παράλληλα και η θαυμάσια συνεργασία τους στη συναυλία.
Οι τέσσερεις σολίστ σπούδασαν στο Δημοτικό Ωδείο Άργους, με την καθοδήγηση των καθηγητών Ασπασίας Μπάνου, Ασημίνας Τσάμου, Αθανάσιου Γεωργακόπουλου, Καίτης Γρατσέα. Όλοι είναι παράλληλα απόφοιτοι Πανεπιστημιακών σχολών, δύο με μεταπτυχιακές σπουδές, και σταδιοδρομούν, με την καλλιτεχνική τους ιδιότητα καθώς και με την επιστημονική, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σήμερα η Εύα Κάρκουλα και ο Σπύρος Μαρίνης διδάσκουν αντίστοιχα φλάουτο και κλαρινέτο στο Δημοτικό Ωδείο
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ