ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Διάλεξη του Βασίλειου Λαμπρινουδάκη στο Πνευματικό Κέντρο Λυγουριού

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:09:00 π.μ. |























 Tην Τετάρτη 7 Μαίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών με το Δήμο Επιδαύρου, πραγματοποιήθηκε μιά ακόμα διάλεξη της σειράς εκδηλώσεων “Events Series 2014”, στο Πνευματικό Κέντρο Λυγουριού. O Βασίλειος Λαμπρινουδάκης, Ομότιμος Kαθηγητής Κλασικής Αρχαιολογίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πρόεδρος Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Επιδαύρου, ανέπτυξε το θέμα: «Πόσο κοντά είναι το παρελθόν μας; Η κληρονομιά του κλασικού κόσμου στην ζωή και την τέχνη». Συνομιλήτρια του κυρίου Λαμπρινουδάκη ήταν η Μαρία-Ξένη Γαρέζου, Διδάκτωρ Κλασικής Αρχαιολογίας, Αρχαιολόγος του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στην ομιλία του ο Καθηγητής πραγματεύτηκε το ζήτημα της πρόσληψης της κλασικής παράδοσης στον σύγχρονο κόσμο, τη χρήση της αρχαιότητας και ενίοτε και την κατάχρησή της, εστιάζοντας σε τρεις τομείς: στους θεσμούς που μας κληροδότησε η κλασική αρχαιότητα, στην άυλη κληρονομιά και παράδοση και τέλος στις καλλιτεχνικές μορφές και εκφράσεις που βρίσκουν την έμπνευσή τους από αυτή. Όλα τα παραπάνω δείχνουν τον καίριο ρόλο που η κλασική κληρονομιά έπαιξε και συνεχίζει να παίζει, μέσα από μιά σειρά διαμεσολαβήσεων, στη διαμόρφωση των προσωπικών και συλλογικών ταυτοτήτων, σε τοπικό, εθνικό, αλλά και διεθνές, θα λέγαμε, επίπεδο. Η συνομιλήτρια Μαρία – Ξένη Γαρέζου με στοχευμένες ερωτήσεις και παρατηρήσεις οδήγησε τον κύριο Λαμπρινουδάκη να αναδείξει και να φωτίσει περαιτέρω τους βασικούς τομείς της ομιλίας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και η Δημοτική Χορωδία Επιδαύρου πλαισίωσε την εκδήλωση με μουσική για να τιμήσει τους καλεσμένους.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ