ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Υγειονομική Βόμβα στη Δήμαινα του Δήμου Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:57:00 π.μ. |
 Εδώ και περίπου δύο δεκαετίες ξεκίνησε ένα αποχετευτικό έργο στο χωριό Δήμαινα του Δήμου Επιδαύρου, το οποίο διαπερνά το κέντρο του οικισμού. Το έργο έχει στην κυριολεξία βαλτώσει αφού δεν έχει ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα τα λύματα να συγκεντρώνονται σε ένα ''τυφλό'' σημείο ειδικά την περίοδο των βροχοπτώσεων.
Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται στην πίσω πλευρά της οικίας της Κας Καραμπέτσου Αλέκας, η οποία μας καταγγέλλει πως δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και παραμένει σε αυτή την κατάσταση από την αρχή της τρέχουσας δημοτικής θητείας παρόλο που η σημερινή δημοτική αρχή είχε δεσμευτεί προεκλογικά το 2010 πως θα το ολοκληρώσει.
Οι κίνδυνοι πολλοί, με πρώτο αυτό του ατυχήματος σε μικρά παιδιά και ηλυκιωμένους, καθώς το βάθος του σημείου που λιμνάζουν τα λύματα είναι πάνω από δύο μέτρα και δεν υπάρχει προστατευτικό κάλυμμα. Επίσης ένας μεγάλος κίνδυνος είναι και αυτός των κουνουπιών που συγκεντρώνονται στο σημείο με αποτέλεσμα τα γειτονικά σπίτια να μην μπορούν να έχουν παράθυρα και πόρτες ανοιχτά αλλά και οι κάτοικοι να αποφεύγουν να στέκονται σε αυλές και μπαλκόνια ιδικά την καλοκαιρινή περίοδο.
Λίγα μέτρα πιο κάτω και στα όρια της κεντρικής πλατείας η Κα Ελένη Κλέτα αγανακτησμένη, μας δείχνει την γκρεμισμένη από τα συνεργία μάντρα του σπιτιού της με την προϋπόθεση να περάσει από το σημείο μέρος του αγωγού και περιμένει όπως και οι υπόλοιποι κάτοικοι την ολοκλήρωση του έργου ώστε να ασφαλίσει την περιουσία της με την αποκατάσταση της μάντρας όπως μας λέει.
Ένα ακόμη σημείο με μεγάλη επικινδυνότητα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου εκεί υπάρχει ένας τεράστιος λάκκος και βρίσκεται εντός των ορίων του οικοπέδου της Κας Δήμητρας Μιχοπούλου η οποία μας κάλεσε για να μας καταγγείλει πως κινδυνεύει ανά πάσα ώρα και στιγμή να πέσει μέσα, αφού χρειάζεται να περνά καθημερινά από το σημείο για να πάει στο περιβολάκι που διατηρεί στην άλλη άκρη του οικοπέδου της.

Στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται και η συνέχεια του αγωγού όπου και εδώ δεν υπάρχει προστατευτικό κάλυμμα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν καθημερινά τα μικρά παιδιά που παίζουν στους διπλανούς χώρους της πλατείας.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ