ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

"Ο Αρχαίος Έλληνας Ήρωας σε 24 ώρες" από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:44:00 π.μ. |






















 Το Πανεπιστήμιο Harvard συνεχίζει να αναπτύσσει το HarvardX, δηλαδή την ειδική πλατφόρμα Μαζικών Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων (“Massive Open Online Courses”), και προσφέρει για τρίτη φορά τις παραδόσεις του μαθήματος «Ο Αρχαίος Έλληνας Ήρωας σε 24 ώρες» (“The Ancient Greek Hero in 24hours” ή “HeroesX”).

Ο «Αρχαίος Έλληνας Ήρωας» είναι μαζικό, ανοικτό, διαδικτυακό εκπαιδευτικό εγχείρημα, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Gregory Nagy, καθηγητή Κλασικών Σπουδών και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Harvard και Διευθυντή του Center for Hellenic Studies στην Ουάσιγκτον. Ο τρίτος, ανανεωμένος κύκλος του «Αρχαίου Έλληνα Ήρωα» χωρίζεται τώρα σε πέντε διαφορετικά αλλά στενά συνδεδεμένα μέρη («εκπαιδευτικές μονάδες»), με θέμα έργα της αρχαιοελληνικής λογοτεχνίας, όπως τα Ομηρικά έπη, οι τραγωδίες του Αισχύλου, του Σοφοκλή και του Ευρυπίδη, οι διάλογοι του Πλάτωνα και άλλα (για περισσότερες πληροφορίες δείτε το συνημμένο αρχείο “The Ancient Greek Hero_content description”).

Το εγχείρημα επιδιώκει να συνδέσει την ευρύτερη κοινότητα με την έννοια του Αρχαίου Έλληνα Ήρωα (αντικείμενο το οποίο ο καθηγητής Nagy ερευνά και διδάσκει στο Harvardεπί τέσσερεις σχεδόν δεκαετίες) και προσφέρει πρόσβαση σε ειδικά επεξεργασμένες πρωτογενείς και δευτερογενείς πηγές, βιντεοσκοπημένους διαλόγους, ηχητικά αρχεία και εικόνες. Όλα αυτά έχουν σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να είναι κατανοητά και προσιτά σε ευρύ φάσμα συμμετεχόντων.

Στον πρώτο και δεύτερο κύκλο του δημοφιλούς προγράμματος, εγγράφτηκαν περισσότεροι από 50.000 συμμετέχοντες από 170 χώρες.

Ο τρίτος κύκλος αρχιζει στις 2 Σεπτεμβρίου 2014. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν οποιαδήποτε στιγμή. Οι συμμετέχοντες μπορούν να εξερευνήσουν το περιεχόμενο και να ολοκληρώσουν το πρόγραμμα, αποκτώντας «πιστοποιητικό συμμετοχής» (“honor certificate”), δωρεάν.

Για να εγγραφείτε στον «Αρχαίο Έλληνα Ήρωα σε 24 ώρες» παρακαλούμε πατήστε εδώ

* Ακολουθήστε τον «Αρχαίο Έλληνα Ήρωα» στο Facebook: The Ancient Greek Hero

(http://www.facebook.com/TheAncientGreekHero)

* Ακολουθήστε τον «Αρχαίο Έλληνα Ήρωα» στο Google+: The Ancient Greek Hero

(https://plus.google.com/communities/107397536757277586726)


Κέντρο Ελληνικών Σπουδών
Πανεπιστήμιο Harvard
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ