ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

6 αντιπεριφερειάχες θα ορίσει ο Τατούλης

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:03:00 π.μ. |




















 Μέχρι 6 θεματικούς αντιπεριφερειάρχες μπορεί να έχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου τη νέα θητεία της, έως 31/8/2019, από 3 που είχε κατά την πρώτη θητεία του "Καλλικράτη". Και αυτή τη δυνατότητα που του δίνει το νέο θεσμικό πλαίσιο, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης αναμένεται να την κάνει πράξη. Ετσι θα έχει την ευκαιρία να μοιράσει το παιχνίδι, να δώσει περισσότερες θέσεις εξουσίας στους συμβούλους, για να ξεπεράσει τυχόν δυσαρέσκειες και απρόσμενες επιθυμίες.

Ο περιφερειάρχης δεν έχει ανοίξει ακόμα τα χαρτιά του και αυτό αναμένεται να το κάνει μετά την 7η Σεπτεμβρίου που θα εκλεγεί ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Πρόσωπα που γνωρίζουν καλά τον κ. Τατούλη και μπορούν να εκτιμήσουν τις προθέσεις του θεωρούν σίγουρο ότι αδιαμφισβήτητη αντιπεριφερειάρχης με κυρίαρχο ρόλο και πάλι στην επικοινωνία και στα μέσα ενημέρωσης, είναι η Ντίνα Νικολάκου, το δεξί χέρι του, η φωνή του κυρίου της, όπως έχει χαρακτηριστεί.

Από κει και πέρα ο περιφερειάρχης θα επιχειρήσει να τηρήσει γεωγραφικές ισορροπίες, ώστε να μην αδικήσει κανένα νομό. Εκτιμάται ότι από δύο αντιπεριφερειάρχες θα έχουν η Μεσσηνία και η Κορινθία, ως οι μεγαλύτεροι νομοί και ως οι περιοχές που ο Τατούλης έχει τη μεγαλύτερη αμφισβήτηση. Τη 2η θέση της Μεσσηνίας μετά την Ντ. Νικολάκου πρόκειται να έχει ο Περικλής Μαντάς, καθώς ήταν ο πρώτος σε ψήφους εκλεγμένος σύμβουλος και ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ της Ν.Δ. καλύπτει και το κομματικό κριτήριο.

Στην Κορινθία για τη μία θέση ακούγεται ο νυν αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αγγελος Παπαγγελόπουλος -διάδοχος του Γιώργου Δέδε- προερχόμενος από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ενώ για τη δεύτερη οι πληροφορίες μιλούν για πρόσωπο προερχόμενο από τη Ν.Δ. Είναι πιθανό να είναι ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος Κωνσταντίνος Λέγκας, ο οποίος στο πρώτο αιρετό Περιφερειακό ήταν σύμβουλος με το συνδυασμό του Δημήτρη Δράκου, αλλά από τους πρώτους μήνες είχε αποστασιοποιηθεί και στήριζε ανοιχτά την πλειοψηφία.

Στην Αργολίδα ο επικρατέστερος -αν όχι σίγουρος- είναι ο Βασίλης Σιδέρης, πρώτος σε ψήφους σύμβουλος, που και αυτός στην πρώτη θητεία ήταν περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό Δράκου.

Στην Αρκαδία ακούγονται τα ονόματα του γεωπόνου Γιώργου Μπακούρη ως υπεύθυνου αντιπεριφερειάρχη για τα αγροτικά θέματα και του απερχόμενου δημοτικού συμβούλου Τρίπολης Γιάννη Κατσίρη.

Στη Λακωνία η θέση, για τα πρώτα 2,5 χρόνια, φαίνεται να παίζεται μεταξύ του απερχόμενου προέδρου του Περιφερειακού Ηλία Στρατηγάκου, που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και ενός προσώπου από το χώρο της Ν.Δ., που δε φέρεται να είναι ο Ηλίας Κανελλάκης (και αυτός από την παράταξη Δράκου), λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Για τη θέση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου διέρρευσε το όνομα του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Παπαφωτίου, αλλά ακόμα δε φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ