ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Κώστας Βρέτος 1947 - 2002

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:47:00 π.μ. |

































Ο Κώστας Βρέτος γεννήθηκε στο Αργος το 1947. Τελείωσε το Γυμνάσιο Αργους το 1965. Πέρασε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1972.


Ο γιατρός Κώστας Βρέτος, εκτός από ένας μεγάλος επιστήμονας, ήταν και ένας πολύ σημαντικός πολιτικός παράγοντας στην Αργολίδα. Κομμουνιστής, μέλος του ΚΚΕ από τα φοιτητικά ακόμα χρόνια του και βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της πάλης του Κόμματος και των συντρόφων του.

Συνεπής με την πολιτική του Κόμματος, αταλάντευτος υπερασπιστής των αρχών του, πήρε μέρος σε συνέδρια του Κόμματος αντιπροσωπεύοντας την Κομματική Οργάνωση της Αργολίδας.

Τη στρατιωτική θητεία του (1972-'74) την έκανε σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω χούντας.

Πήρε ειδικότητα ορθοπεδικού χειρούργου στο ΚΑΤ. Το 1977 πήγε στο Νοσοκομείο Αργους, όπου οργάνωσε την Ορθοπεδική Κλινική, στην οποία ήταν διευθυντής ως το θάνατό του.

Από το 1974 ήταν μέλος του ΚΚΕ. Υπήρξε στέλεχος του Κόμματος, μέλος της ΝΕ Αργολίδας και κατ' επανάληψη υποψήφιος βουλευτής.

Δραστήριος στο συνδικαλιστικό επίπεδο, διατέλεσε γεν. γραμματέας της ΕΙΝΑΠ.

Στο Αργος συμμετείχε κατ' επανάληψη στις δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος.

Υπήρξε φίλος της Κούβας και ήταν πρόεδρος του Ελληνοκουβανικού Συνδέσμου στην Αργολίδα.
Ολα αυτά τα χρόνια, η δράση του και στο επιστημονικό επίπεδο υπήρξε πλούσια.
Το 1984 έγινε διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αργους και, παράλληλα, δημιούργησε το Ερευνητικό Εργαστήριο «Γ. ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ». Εξειδικεύτηκε στη Μικροχειρουργική, ιδρύοντας με άλλους είκοσι ορθοπεδικούς τη Μικροχειρουργική Εταιρεία. 

Διατέλεσε πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού το 2000. Υπήρξε μέλος του Κολεγίου Ελλήνων Ορθοπεδικών, της Παγκόσμιας Εταιρείας Μικροχειρουργικής και της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπεδικής και Τραυματιολογίας.

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 28 Σεπτέμβρη του 2002, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, άφησε την τελευταία πνοή του. Για ενάμιση χρόνο πάλευε με την επάρατη νόσο με λεβεντιά και αξιοπρέπεια.

Δεκαπέντε μέρες πριν από το θάνατό του, πήγαινε κανονικά στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου Αργους,στην οποία ήταν διευθυντής, φροντίζοντας τους ασθενείς, παίρνοντας μέρος ακόμα και στα χειρουργεία.

Στην κηδεία του, πάνδημη ήταν η συμμετοχή του κόσμου και μεγάλη η συγκίνησή του. Την αίσθηση της μεγάλης απώλειας κατέγραψαν όσοι μίλησαν - και ήταν πολλοί - αποχαιρετώντας τον Κώστα Βρέτο. Ανάμεσά τους και η Μαριάνθη Αλειφεροπούλου από τη μεριά της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Θοδωρής Γκόνης από τη ΝΕ του Κόμματος, ο γλύπτης Γιώργος Γαλάνης εκ μέρους των φίλων του, πολλοί συνάδελφοι και συνεργάτες του, ο δήμαρχος Αργους Νίκος Κολιγλιάτης και ο νομάρχης Αργολίδας Τάσος Σαλεσιώτης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ