ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Υψηλά τα ποσοστά των καισαρικών στην Ελλάδα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:39:00 μ.μ. |



















 Σύμφωνα, με τα όσα ανακοίνωσαν οι ειδικοί στο «13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιών-Μαιευτών» με θέμα «Τεκμηρίωση στη Μαιευτική», που διοργάνωσε ο Σύλλογος Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Περιφέρειας Εφετείου Ναυπλίου (ΝΠΔΔ), από τις 18 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 2014, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Μαιών (ICM ) η συχνότητα αποκλειστικού μητρικού θηλασμού παραμένει χαμηλή και μειώνεται προοδευτικά μετά τον τοκετό.

Έτσι, απαιτούνται άμεσες παρεμβάσεις και ανάλογη εκπαίδευση των Μαιών, οι οποίοι οφείλουν να αποτελούν πρωτεργάτες στην εγκατάστασή του στις λεχωΐδες.

Αυξημένη είναι και η ανάγκη για ενίσχυση της μαιευτικής φροντίδας στην Ελλάδα, καθώς σχετίζεται θετικά με ευνοϊκούς περιγεννητικούς δείκτες, ενώ, έντονος είναι ο προβληματισμός που απορρέει από τα υψηλά ποσοστά καισαρικών τομών που παρατηρούνται στη χώρα μας και, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, απαιτείται άμεση παρέμβαση με στόχο τη μείωσή τους.

Επιπροσθέτως, η εκπαίδευση των Μαιών στο screening για τον έγκαιρο εντοπισμό ψυχολογικών προβλημάτων στην περιγεννητική περίοδο είναι απαραίτητη.

Ωστόσο, θα πρέπει να δημιουργηθούν κατευθυντήριες οδηγίες και να λειτουργήσουν δομές που θα επιτρέπουν την εκτέλεση τοκετών κατ’ οίκον καθώς και παροχή μαιευτικής φροντίδας στο σπίτι, στα πλαίσια του συστήματος υγείας.

Τέλος, όπως απεφάνθησαν η πολιτεία οφείλει να ενισχύσει τη μαιευτική φροντίδα, η οποία εκτός από τις ευνοϊκές της επιδράσεις στους περιγεννητικούς δείκτες, είναι ποιοτική και διευκολύνει το κράτος ώστε να δαπανά λιγότερα χρήματα-πόρους.

Να σημειώσουμε ότι οι συμμετέχοντες στο συνέδριο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις διαλέξεις διακριμένων επιστημόνων κι ερευνητών από πολλούς επιστημονικούς κλάδους, μεταξύ των οποίων ο Καθηγητής Κύπρος Νικολαϊδης και η Καθηγήτρια Soo Downe.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ