ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Ο θολωτός τάφος της Τίρυνθας (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:03:00 μ.μ. | | | |
Ο θολωτός τάφος της Τίρυνθας (βίντεο)
Σε απόσταση δύο περίπου χιλιομέτρων από την Ακρόπολη της αρχαίας Τίρυνθας, ο επισκέπτης συναντά τον θολωτό τάφο της Τίρυνθας.

Ο θολωτός τάφος της Τίρυνθας ήρθε στο φως από τις ανασκαφές που έγιναν στην περιοχή το 1913. Τοποθετείται χρονικά στη μυκηναϊκή εποχή, και το ύψος του υπολογίζεται ότι αγγίζει σχεδόν τα 8 μέτρα. Η είσοδος του συγκεκριμένου τάφου ήταν μάλιστα διακοσμημένη από τοιχογραφίες με σπείρες.
Χτισμένος πάνω στους πρόποδες του λόφου του Προφήτη Ηλία της Νέας Τίρυνθας, ο θολωτός τάφος της Τίρυνθας, αποτελεί ένα μεγάλο οικοδόμημα από πέτρα, με κυκλικό σχήμα και θολωτή στέγη, μέσα στο οποίο ενταφιάζονταν οι βασιλιάδες και τα μέλη των βασιλικών και άλλων ευγενών οικογενειών.
Μετά την ταφή, ο τάφος και ο διάδρομος που οδηγούσε σ’ αυτόν, σκεπάζονταν με χώμα δημιουργώντας έναν τεχνητό λοφίσκο.
Σήμερα ο θολωτός τάφος της Τίρυνθας είναι επισκέψιμος καθημερινά, αλλά δυστυχώς έχουν χαθεί τα πλούσια αντικείμενα που συνόδευαν τους νεκρούς του, και δεν σώζονται σχετικά ευρήματα.
Κοντά στον θολωτό τάφο της Τίρυνθας βρίσκεται και το περίφημο μυκηναϊκό φράγμα της Τίρυνθας, αλλά κι ένα από τα παλιότερα γνωστά ελληνικά ιερά, ο αρχαϊκός ναός της Ήρας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ