ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Βιβλίο: "Ο θησαυρός του κυβερνήτη" - Η περιπέτεια μιας παρέας παιδιών στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:40:00 μ.μ. |
 Ένα έρημο σπίτι των προπαππούδων του Ερμή, θα γίνει η αφορμή να ξεκινήσει μια περιπέτεια για μια παρέα παιδιών στην όμορφη και ιστορική πόλη του Ναυπλίου. Ένα βροχερό πρωινό Σαββάτου, η Άρτεμις με το τροχήλατο αμαξίδιό της, ο Ερμής, ο Ηρακλής, η Δήμητρα και η Αφροδίτη θα γίνουν πρωταγωνιστές μια ιστορίας πολύ παλιάς που ξεκινάει μέσα στο εγκαταλελειμμένο σπίτι, σαν ανακαλύπτουν την εικόνα του Αγίου Αναστασίου, προστάτη της Πόλης τους, μερικά κιτρινισμένα φύλλα τυλιγμένου χαρτιού κι ένα παλιό τετράδιο. 

Ένα μυστήριο αρχίζει να ξετυλίγεται καθώς στην αρχή του τετραδίου είναι γραμμένη μια γραφή που εξηγεί πως ακολουθώντας οδηγίες και λύνοντας κάποια αινίγματα και γρίφους θα φτάσουν στον « θησαυρό του Κυβερνήτη » με τη βοήθεια κι ενός «Τάγματος».

Αγωνία, δράση, σκέψεις και συνεργασίες στο αποκορύφωμά τους. Μεγάλος βοηθός των παιδιών ο δάσκαλος του κ.Άρης και η γυμνάστρια του σχολείου τους . Μαζί οργανώνονται, αναζητούν και προχωρούν στη λύση των γρίφων, χαρίζοντάς τους μεγάλη χαρά και επιμονή να συνεχίσουν να ψάχνουν. Ταυτόχρονα με την αναζήτηση μαθαίνουν την ιστορία της πόλης τους αλλά και της ευρύτερης περεχείς. Φιλίες μεγαλώνουν, στόχοι επιτυγχάνονται, η παρέα δένεται ακόμα πιο πολύ και το « ταξίδι » για τον τελικό προορισμό γίνεται καθημερινά όλο και πιο συναρπαστικό. Το τέλος του είναι « μαγικό»… αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά, τη δύναμη της φιλίας, της συνεργασίας και της ίδιας της Ιστορίας του κάθε τόπου πως είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του κάθε ανθρώπου που οφείλει να γνωρίζει και να μεταφέρει όλες αυτές τις γνώσεις του στις επόμενες γενιές, με σεβασμό και « παίζοντας» κάποια παιχνίδια που δείχνουν ευστροφία και διάθεση του ανθρώπου για περιπέτεια.

Υπέροχη ιστορία του Σπύρου Πετρουλάκη, που αναδεικνύει το …ταξίδι στην περιοχή του Ναυπλίου και της ευρύτερης περιφέρειας της Πελοποννήσου. Χαρακτήρες και πρόσωπα σύγχρονα που ζουν μέσα από τις σελίδες ενός τετραδίου μια περιπέτεια γεμάτη αγωνία και δράσεις. Απόδειξη τρανταχτή για τον ορισμό της φιλίας ανάμεσα σε έφηβους αλλά και μεγαλύτερους που μπορεί να τους κρατήσει μαζί μια ολόκληρη ζωή, να τους δέσει και να τους κάνει να καταλάβουν πως « θησαυρός» στη ζωή είναι εκτός από τα υλικά αγαθά και οι μεγάλες αξίες που την διέπουν.

Για παιδιά από 9 ετών
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ