ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ομολόγησε η γυναίκα του Θανάση Λάμπρου την δολοφονία του

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:17:00 μ.μ. |
 Τέλος στην υπόθεση της δολοφονίας του Θανάση Λάμπρου, παντρεμένου και πατέρα ενός 12χρονου κοριτσιού, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στην αυλή ενός φιλικού του σπιτιού στην Κοιλάδα Ερμιονίδας έβαλε η αστυνομική διεύθυνση Αργολίδος ύστερα από πολύμηνες έρευνες. 

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πηγές η 38χρονη σύζυγος του ομολόγησε το έγκλημα, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Το ιστορικό του εγλήματος

Ο 42χρονος ναυτικός έχασε τη ζωή του από πυρά όπλου, το οποίο βρέθηκε δίπλα του. Το στοιχείο αυτό αρχικά έκανε κάποιους να κάνουν λόγο για αυτοκτονία. Όμως η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε, ότι το θύμα είχε δεχθεί δύο σφαίρες, την πρώτη εξ επαφής στο θώρακα και τη δεύτερη στο κεφάλι από μικρή απόσταση.

Ενάμιση μήνα μετά την τραγωδία, η αδελφή του 42χρονου καπετάνιου, Αθανασία Λάμπρου, μιλά και δηλώνει απόλυτα πεπεισμένη ότι ο αδελφός της δολοφονήθηκε.

«Είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία, αλλά για δολοφονία. Ο αδελφός μου δεν είχε κανένα λόγο να αυτοκτονήσει. Προγραμμάτιζε να πάει στην Αθήνα με την οικογένειά του για τις γιορτές των Χριστουγέννων, όπως συνήθιζε κάθε χρόνο, να κάνει εργασίες στο σπίτι, να αγοράσει καινούριο αυτοκίνητο. Του είχα μιλήσει τρεις ημέρες πριν και έδειχνε ότι ήταν καλά, όπως και από το φούρνο μου που περνούσε για να ψωνίσει. Ήταν ευδιάθετος και χαμογελαστός», λέει χαρακτηριστικά η αδελφή του θύματος.

"Είμαστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία, αλλά για δολοφονία" δηλώνει  η αδελφή του θύματος

Μετά από πολλά χρόνια στα γαριδάδικα με τα οποία ταξίδευε στη Μαδαγασκάρη, η θάλασσα της οποίας φημίζεται για τις γαρίδες της, ο 42χρονος ναυτικός βρήκε το λιμάνι του στο Πόρτο Χέλι.

Εργάστηκε στη θρυλική έπαυλη των 2.000 τ.μ. της οικογένειας Κόβα, η οποία πριν από ένα χρόνο πουλήθηκε στον νεαρό εφοπλιστή κ. Νίκο Γουλανδρή αντί του αστρονομικού ποσού των 30 εκατομμυρίων ευρώ. Η επαγγελματική του ευσυνειδησία, η άριστη κατάρτισή του και ο χαμηλών τόνων χαρακτήρας του, κέρδισαν την εμπιστοσύνη του νέου ιδιοκτήτη της βίλας, ο οποίος μάλιστα του ανέθεσε τη θέση του καπετάνιου στο σκάφος του.

Ο Θανάσης Λάμπρου ήταν ευχαριστημένος από τη δουλειά του και τη συνεργασία με το νέο του εργοδότη. «Τους τελευταίους μήνες είχε νέα αφεντικά στη δουλειά του και ήταν απόλυτα ικανοποιημένος. Είχε να κάνει με καλούς ανθρώπους, όλοι τον αγαπούσαν«, δηλώνει η αδελφή του με τρεμάμενη φωνή από τη συγκίνηση.


«Πήγε να βρει το θάνατό του»

Το πρωί της 8ης Δεκεμβρίου, ημέρα Δευτέρα, ο Θανάσης Λάμπρου δεν πήγε στη δουλειά του. Είχε προηγηθεί μία εβδομάδα αναρρωτικής άδειας, όμως ο οργανισμός του παρέμενε εξασθενημένος, ενώ κάποια δέκατα πυρετού δεν έλεγαν να πέσουν. Επικοινώνησε με συνάδελφό του, με τον οποίο συνήθως πήγαιναν μαζί στη δουλειά και τον ενημέρωσε ότι θα επέστρεφε στα καθήκοντά του την επόμενη ημέρα. Αποφάσισε να μείνει στο σπίτι για να αναρρώσει πλήρως, ενώ είπε στην σύζυγό του να πάει στις δουλειές της και θα έτρωγαν στη μία το μεσημέρι. Όμως κάτι, άγνωστο μέχρι στιγμής, ανέτρεψε το πρόγραμμά του. Ο 42χρονος ναυτικός πήρε το μηχανάκι του και πήγε στο σπίτι του κολλητού φίλου του, που βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το δικό του. Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι βρέθηκε νεκρός στην αυλή, ενώ δίπλα του βρισκόταν ένα περίστροφο. «Ο αδελφός μου δεν ήξερε από όπλα, ούτε για κυνήγι πήγαινε, παρά μόνο για ψάρεμα με τον πατέρα μας. Εκείνη την ημέρα πήγε να βρει το θάνατό του. Το όπλο ανήκε στο φίλο του, ο οποίος μου είπε ότι το είχε ξεχασμένο επτά μήνες στο συρτάρι και πως τα έχασε, όταν επέστρεψε στο σπίτι για να ταΐσει τα σκυλιά του και τον βρήκε αιμόφυρτο στην αυλή. Ο Θανάσης συνήθιζε να πηγαίνει στο σπίτι του φίλου του, να μαγειρεύει και στη συνέχεια μαζευόταν όλη η παρέα των ανδρών και έτρωγε. Ήταν τόσο κολλητοί, που είχε μέχρι και κλειδιά του σπιτιού του. Όμως τα κλειδιά βρέθηκαν πάνω στο μηχανάκι», λέει  η Αθανασία Λάμπρου.

Ως ένα ήρεμο και ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο περιγράφουν τον άτυχο Θανάση Λάμπρου, πατέρα ενός 12χρονου κοριτσιού, οι συγγενείς και οι συγχωριανοί του στην Κοιλάδα Ερμιονίδας

Οι έρευνες στρέφονται σε γυναίκα

Τι ήταν αυτό που έκανε τον Θανάση Λάμπρου να φύγει και μάλιστα άρρωστος από το σπίτι του και να πάει στο φίλο του; Και, στο σενάριο της αυτοκτονίας, πώς θα μπορούσε να πάρει το όπλο από το σπίτι, όταν τα κλειδιά βρέθηκαν πάνω στο μηχανάκι του;

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται ο ρόλος ύπαρξης μοιραίας γυναίκας, με τις έρευνες να στρέφονται στο περιβάλλον του θύματος. Η Εισαγγελία προχώρησε σε άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί με ποιους μίλησε το θύμα εκείνη την ημέρα, ενώ η αστυνομία έχει πάρει καταθέσεις αλλά και dna από αρκετά άτομα για να το συγκρίνει με εκείνο που βρέθηκε στον ευρύτερο τόπο του εγκλήματος. Από την πλευρά της η οικογένεια του Θανάση Λάμπρου καταγγέλλει σημαντική καθυστέρηση στην εξέλιξη της έρευνας, ενώ η πληροφόρηση που λαμβάνει από την αστυνομία είναι με το σταγονόμετρο.

«Μας είπαν από την αστυνομία ότι τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια είχαν δώσει προτεραιότητα στις υποθέσεις Κουμανταρέα και Ξηρού, με αποτέλεσμα να πηγαίνουν πίσω οι υπόλοιπες, όπως η δική μας. Μας φτάνει το πένθος μας, δεν μπορούμε να ταλαιπωρούμαστε έτσι. Πρέπει να βρεθεί ο δολοφόνος του αδελφού μου», δηλώνει χαρακτηριστικά η κυρία Αθανασία Λάμπρου.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, δικηγόρος της αδελφής και των γονιών του θύματος, είπε: «Έχουν περάσει περίπου 40 ημέρες από τη στυγερή δολοφονία του Θανάση Λάμπρου που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι εντολείς μου αισθάνονται οργή και αγανάκτηση διότι ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας του δικού τους ανθρώπου εξακολουθούν να παραμένουν ασύλληπτοι. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη και στην Ελληνική Αστυνομία. Είμαστε αισιόδοξοι πώς ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας του άτυχου Θανάση, θα συλληφθούν άμεσα και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη προκειμένου να λάβουν την παραδειγματική τιμωρία που τους αξίζει».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ