ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Πρόταση από την εταιρεία Aristo του Ομίλου Dolphin Capital για δημιουργία αεροδρομίου στο Πόρτοχέλι

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:21:00 μ.μ. |
 O Δήμος Ερμιονίδας γνωμοδότησε υπέρ της στρατηγικής μελέτης αξιοποίησης κτήματος 625 στρεμμάτων του ΤΑΙΠΕΔ το οποίο βρίσκεται στη Βερβερόντα Πορτοχελίου.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησης του κτήματος από το ΤΑΙΠΕΔ. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω κτήμα είχε απαλλοτριωθεί πριν από περίπου 45 χρόνια για να γίνει αεροδρόμιο. Με αφορμή τη γνωμοδότηση ο Δήμος τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας αεροδρομίου σε άλλο χώρο ενώ έχει κατατεθεί και σχετική πρόταση από την εταιρεία Aristo, του Ομίλου Dolphin Capital.

Στη μελέτη αναφέρεται ότι το αεροδρόμιο θα μπορεί να δέχεται σε ημερήσια βάση πτήσεις με 294 άτομα με τη προσγείωση για παράδειγμα ενός airbus A-318, δύο ΑΤR-42 και ενός CAN-172. Αυτό σημαίνει σε μία πεντάμηνη βάση τη προσέλκυση αεροπορικώς στη περιοχή σχεδόν 45.000 ατόμων. Παράλληλα, θα μπορούν να έρχονται και πτήσεις cargo μία προοπτική που θα βοηθήσει τη προώθηση προϊόντων στη περιοχή.

Εξάλλου, ο Δήμος Ερμιονίδας ενέκρινε μελέτη για τη κατασκευή κυκλοφοριακού κόμβου στην έξοδο από Κρανίδι προς Πορτοχέλι προϋπολογισμού 35.000 ευρώ με ΦΠΑ.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ