ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Κυνηγετικός Σύλλογος Άργους: Επιδημία προσβολών από Λυμάντρια

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:20:00 μ.μ. | |
 Σήμερα την 19η Μαΐου το μέλος του Συλλόγου μας Δαγρές Αθανάσιος κάτοικος Μερκουρίου Αργολίδος μας ενημέρωσε ότι υφίσταται έντονο πρόβλημα από επίθεση είδους κάμπιας στις θέσεις Μαυροβούνι και Τάβλαρι της κοινότητος Μερκουρίου Αργολίδος, περιοχή ευθύνης του Συλλόγου μας.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση ομάδος του Δ.Σ αποτελούμενη απο τον Αντιπρόεδρο Αθανασόπουλο Παναγιώτη και το μέλος Κων/νο Γιαννακούλη. Με την συνδρομή του Ομοσπονδιακού θηροφυλακα Μαστορακη Γεωργίου επισκευτηκαμε την περιοχή με γεωγραφικές συντεταγμένες B 37o36.392 A 22o32.286.

Οι εικόνες ήταν απογοητευτικές τόσο από πλευρά αισθητικής υποβάθμισης όσο και ουσιαστικής αποψίλωσης της βλάστησης που αποτελείται σε κύριο βαθμό από πουρνάρια (Quercus Coccifera).

Έγινε έλεγχος σε μεγάλο ποσοστό της έκτασης.

Βρέθησαν και αναγνωρίστηκαν από τον Κων/νο Γιαννακούλη προνύμφες (κάμπιες) μήκους 5-7εκ. καθώς και αυξημένος αριθμός νυμφών (κουκούλια). 

Η έκταση προσβολής υπολογίζεται ανω των 8000 στρ.

Το έντομο είναι η γνωστή Λυμάντρια (Lymantria Dispar L.).Aναμένονται οι πρώτες πτήσεις ακμαίων (πεταλούδας) περί τα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

Πραγματοποιήθηκε συλλογή δειγμάτων εντόμου 2ου και 3ου σταδίου καθώς και φωτογραφικού υλικού και θα γίνει άμεσα αποστολή στις αρμόδιες Δασικές αρχές.

H επιδημική έξαρση που έχει λάβει το φαινόμενο αποδίδεται στις υψηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν κατά την περίοδο του χειμώνα και βοήθησαν το μεγάλο ποσοστό εκκόλαψης των αυγών του εντόμου.

Κατά την αυριανή ο Σύλλογος μας θα ενημερώσει τις αρμόδιες Δασικές αρχές καθώς και την Δημοτική μας αρχή για το μέγιστο θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Παρακαλούμε τα μέλη μας που έχουν παρατηρήσει ανάλογα φαινόμενα προσβολής σε δασικές εκτάσεις να ενημερώσουν τον Σύλλογο ώστε να γίνει καταγραφή της εκτάσεως προσβολής.

Αναφέρουμε ότι η άμεση επαφή με την προνύμφη (κάμπια) μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ