ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Κάτι είδε ο Χρήστος Καριοφύλλας και τον εξαφάνισαν…

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:47:00 π.μ. | |
Κάτι είδε ο Χρήστος Καριοφύλλας και τον εξαφάνισαν…
 Οι φόβοι κάποιων που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα για τον αγνοούμενο πατέρα από το Άργος, παραμερίστηκαν… Μίλησαν στην Αγγελική Νικολούλη μάρτυρες για τις τελευταίες επαφές του Χρήστου Καριοφύλλα 43 χρόνων, αλλά και για τις απειλές που δεχόταν για τη ζωή του.

Φαίνεται πως βρέθηκε σε λάθος τόπο τη λάθος στιγμή στην ευρύτερη περιοχή του Άργους, όπου δρα ανεξέλεγκτα κάποια συμμορία.

Του έκλεισαν το στόμα και τον εξαφάνισαν για να μη βρεθεί ποτέ;

Τραγωδία πίσω από τον χαμό…

Ο Χρήστος Καριοφύλλας, αγνοείται από τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς του 2015. Η μητέρα του Βασιλική που μένει στο διπλανό σπίτι, ήταν το άτομο που τον είδε για τελευταία φορά.

Η έρευνα της έφερε στο φως στοιχεία που κανείς δεν πρόσεξε. Παράλληλα η εκπομπή ξεσκέπασε την ανθρώπινη τραγωδία που χτύπησε την οικογένεια...

Η αγρότισσα μητέρα του έγινε μάνα, πατέρας, γιαγιά και παππούς για τον 15χρονο γιο του που έμεινε μόνος, αφού χάθηκαν όλοι μέσα σε τέσσερα χρόνια…

Κατάφερε να εντοπίσει τα τελευταία ίχνη του και έμαθε πως τη μοιραία μέρα που εξαφανίστηκε θα πήγαινε σε ένα ραντεβού. Το «Τούνελ» βρήκε τον άνθρωπο με τον οποίο θα συναντιόταν και μίλησε μαζί του.
Μάρτυρας: Τον είδα πριν χαθεί…

Ισχυρίστηκε πως τον συνάντησε τυχαία στο δρόμο στην περιοχή Διπόταμος πριν εξαφανιστεί. Ήταν περίπου δέκα το πρωί αλλά δεν θυμάται την ακριβή ημερομηνία. Ήταν ή την Πρωτομαγιά ή την επόμενη ημέρα. Πήγαιναν σε αντίθετες κατευθύνσεις. Ο μάρτυρας με το ποδήλατο του προς την Κίο και ο Χρήστος πεζός προς το Άργος.

Υποστήριξε πως δεν μίλησαν καθόλου μεταξύ τους. Όπως είπε στο «Τούνελ» μετά την εξαφάνιση προσπάθησε να μάθει από άλλους φίλους του αγνοούμενου αν τον είδαν ή αν ήξεραν κάτι , αλλά απέφυγαν να του απαντήσουν.


«Φίλε θα με σκοτώσουν…»

Μάρτυρας που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα μετέφερε στο «Τούνελ» μια σημαντική πληροφορία. Ο ίδιος συνάντησε το Χρήστο λίγες μέρες πριν εξαφανιστεί. Όπως είπε, του ζήτησε χρήματα και του εκμυστηρεύτηκε πως κάποιοι που δεν κατονόμασε, απειλούσαν να τον σκοτώσουν. Φαινόταν ιδιαίτερα αναστατωμένος.

Την ημέρα της εξαφάνισης, ιδιοκτήτρια περιπτέρου της περιοχής, είδε τον Χρήστο γύρω στις έξι το πρωί. Όπως είπε στο «Τούνελ», ήθελε να αγοράσει εισιτήριο για την Αθήνα. Ήταν μόνος του και φαινόταν πολύ ταλαιπωρημένος.

Άλλος μάρτυρας τον είδε να περνάει μπροστά από το μαγαζί του με το ποδήλατο του. Στάθηκε για λίγο και του είπε πως πήγαινε σε ένα κοντινό χωριό στο Κεφαλάρι. Ο μάρτυρας δεν είναι σίγουρος αν τον είδε τη μέρα της Πρωτομαγιάς ή την προηγούμενη.

Η μάνα: κάτι έγινε με την παρέα του…

Η τραγική μητέρα του Χρήστου Καριοφύλλα Βασιλική, περιέγραψε στην κάμερα του «Τούνελ» τις δραματικές στιγμές που έζησε όταν εξαφανίστηκε ο γιος της.

Το διάστημα εκείνο φαινόταν ιδιαίτερα ανήσυχος και δυσκολευόταν να αναπνεύσει από τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε. Τελευταία φορά τον θυμάται να κάθεται βράδυ στην αυλή του σπιτιού τους. Την επομένη , την Πρωτομαγιά του 2015, ξύπνησε μαζί με το εγγόνι της. Ο Χρήστος έλειπε. Σκέφτηκε πως θα πήγε να δει κάποιους φίλους και θα επέστρεφε.

Οι ώρες περνούσαν κι εκείνος άφαντος. Άρχισε να τηλεφωνεί δεξιά κι αριστερά για κάποιο νέο του. Εθελοντές διασώστες και εκπαιδευμένα σκυλιά χτένισαν την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή χωρίς αποτέλεσμα. Λες και άνοιξε η γη και τον κατάπιε.

Από τότε δεν έχει σταματήσει να ψάχνει για να μάθει τι συνέβη στο παιδί της. Αυτό που την κρατάει ζωντανή, είναι το δεκαπεντάχρονο εγγόνι της. «Αυτό το αγγελούδι ο γιος του Χρήστου, μου δίνει δύναμη. Φοβάμαι ότι το παιδί μου δεν ζει, αλλά ελπίζω» είπε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω ότι ο πατέρας μου έπαθε κάτι κακό…»

Ο δεκαπεντάχρονος γιος του αγνοούμενου μίλησε στην κάμερα του «Τούνελ». Η απουσία του πατέρα του από τη ζωή του έχει δημιουργήσει ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Λίγα χρόνια πριν έχασε τη μητέρα του και τον παππού του. Μοναδικό του στήριγμα η γιαγιά του. «Αν κάποιος γνωρίζει κάτι, να μιλήσει. Να βρεθεί ο πατέρας μου και να γυρίσει σπίτι. Φοβάμαι πως έχει πάθει κάτι κακό. Διαφορετικά θα με καλούσε στο τηλέφωνο ή θα έβρισκε τρόπο να επικοινωνήσει μαζί μου» είπε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα του αγνοούμενου Βασιλική, φανερά συγκινημένη θυμήθηκε τις παλιές μέρες που η ζωή κυλούσε όμορφα για την οικογένεια της. « Ο Χρήστος είχε μια φυσιολογική ζωή. Ήταν φιλότιμος και εργατικός, ζούσε με τη σύντροφο του μέχρι που η αρρώστια τους χτύπησε την πόρτα» τόνισε.

Όταν η υγεία της συντρόφου του γιού της επιδεινώθηκε, το παιδί τους ήταν μόλις τεσσάρων χρόνων. Η Βασιλική Καριοφύλλα πήρε τότε την επιμέλεια του μικρού που βίωνε ιδιαίτερα άσχημες καταστάσεις. Πριν δύο χρόνια η σύντροφος του Χρήστου έφυγε από τη ζωή.

Όλο αυτό το διάστημα η μητέρα του αγνοούμενου ερευνά απεγνωσμένα κάθε πληροφορία που θα την οδηγήσει στην αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη στο παιδί της. «Έμαθα πως την ημέρα που χάθηκε, είχε ραντεβού στην περιοχή του βάλτου προς την Νέα Κίο, με ένα φίλο του. Πήγα και τον βρήκα, αλλά μου είπε πως δεν συνάντησε ποτέ το γιο μου.»

Υποστήριξε πως τον τελευταίο καιρό η κλονισμένη υγεία του Χρήστου δεν του επέτρεπε να εργαστεί. Η θλίψη στα μάτια του από τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα του και της συντρόφου του μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, ήταν εμφανής σε όλους. Ήταν απομονωμένος και ιδιαίτερα ευάλωτος ψυχολογικά.

Τα λόγια της τραγικής μητέρας του προκαλούν ρίγη συγκίνησης: «Πρέπει όσοι ξέρουν να μιλήσουν. Είτε στην Αστυνομία, είτε στην εκπομπή. Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η αγωνία. Όσο με κρατάνε τα πόδια μου θα συνεχίζω να ψάχνω για το παιδί μου και την ίδια στιγμή θα μεγαλώνω το εγγόνι μου να μη μείνει στο δρόμο. Δεν θα ζητήσω ευθύνες από κανέναν, εγώ θέλω να βρεθεί το παιδί μου. Αν είναι πεθαμένος να μου το πουν. Να κάνω αυτό που πρέπει…».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ