ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Να μην τολμήσει ο Μαρινόπουλος να οδηγήσει στην ανεργία 12.000 εργαζόμενους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:07:00 μ.μ. |
Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας: Να μην τολμήσει ο Μαρινόπουλος να οδηγήσει στην ανεργία 12.000 εργαζόμενους

Εργαζόμενοι στην Μαρινόπουλος ΑΕ,

Την Τρίτη 28/6/16 η εταιρεία κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα. Τα κλαδικά σωματεία των εμποροϋπαλλήλων και των ιδιωτικών υπαλλήλων Αττικής ύστερα από την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης,  κινητοποιηθήκαν άμεσα με συγκέντρωση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στον Άλιμο και απαίτησαν την άμεση ενημέρωση των εργαζόμενων για τις προθέσεις της εταιρείας.


Στα αιτήματα μας για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και την κάλυψη όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε κάθε ενδεχόμενο,  η εργοδοσία απάντησε με ευχολόγια. Μάλιστα είχε το θράσος να ζητήσει τη συμπαράσταση μας στη προσπάθεια που καταβάλει για να σώσει την επιχείρηση.

Έχουμε κυριολεκτικά ματώσει για το σώσιμο της εταιρείας. Δεν πάει άλλο! Δεν θα δεχτούμε νέες θυσίες. Ειδικά τώρα που κρέμεται από πάνω μας  η μεγάλη απειλή της ανεργίας, της απληρωσιά, της χειροτέρευσης των όρων εργασίας δεν υποχωρούμε ούτε σπιθαμή από τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας.

Έχει εξαντληθεί η υπομονή μας!

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην εργοδοσία! Είναι η ίδια που όλο το προηγούμενο διάστημα καθησύχαζε, που πατούσε πάνω στις μελλοντικές συμφωνίες με επενδυτές σκορπώντας αυταπάτες και την ίδια στιγμή έκλεινε καταστήματα. Είναι η ίδια που πριν 3 μήνες πανηγύριζε για τη χρηματοδότηση από τις τράπεζες που θα οδηγούσε στην επιστροφή του ομίλου στην ανάπτυξη, είναι η ίδια που ακόμα και 3 μέρες πριν την κατάθεση στο άρθρο 99, μιλούσε για επάνοδο της λειτουργίας της εταιρείας στην κανονικότητα.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση! Είναι η ίδια που όχι μόνο δεν κατάργησε τους άγριους νόμους που λεηλατούν τα τελευταία χρόνια τις ζωές μας, αλλά τους ενίσχυσε με νέα βάρβαρα μέτρα. Στο νέο γύρο επίθεσης που προετοιμάζει περιλαμβάνεται η απελευθέρωση των απολύσεων, το νέο χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις, το κόψιμο 13ου-14ου μισθού, το χτύπημα στη συνδικαλιστική δράση. Είναι μέτρα απαίτηση των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι μέτρα που απαιτεί και σχεδιάζει με βάση αυτά και η εργοδοσία της Μαρινόπουλος ΑΕ. Της λύνουν κυριολεκτικά τα χέρια, ώστε στα οποιαδήποτε σχέδια εξυγίανσης να μπορεί να έχει την απόλυτη ελευθερία να απολύσει όσους θέλει, να επιβάλει χαμηλότερους μισθούς, επιδείνωση στις εργασιακές σχέσεις, σιγή νεκροταφείου στα καταστήματα.

Η επόμενη μέρα πρέπει να μας βρει σε θέση μάχης!

Σε αντίθεση με τη γραμμή της εργοδοσίας, της κυβέρνησης και του επιχειρησιακού σωματείου που καλλιεργούσαν και συνεχίζουν να βαδίζουν στην ίδια ρότα της επανάπαυσης εφησυχασμό, τα κλαδικά σωματεία του εμπορίου στην Αθήνα και σε όλη τη χώρα και οι εργαζόμενοι του Μαρινόπουλου που συσπειρώνονται σε αυτά, καλούν σε οργάνωση και αγώνα, σε συμμετοχής στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες κόντρα στους νέους σχεδιασμούς!

ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ!

«Όταν στο βάλτο τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια». Διεξάγεται ένας πόλεμος επιχειρηματικών συμφερόντων με μοναδικά θύματα εμάς και τις οικογένειες μας. Οποιοδήποτε εξέλιξη υπάρξεις τις επόμενες μέρες, ένα είναι σίγουρο! Το βαρύ φορτίο θα το πληρώσουμε πάλι εμείς. Τα σχέδια εξυγίανσης δε θα είναι αναίμακτα. Θα απαιτήσουν νέες θυσίες από εμάς κάτω από την απειλή της μαζικής ανεργίας.

Κανένας εργαζόμενος να μη μείνει χωρίς δουλειά!

Όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε κατάστημα, με οποιαδήποτε μορφή εργασιακής σχέσης να απαντήσουμε ενωμένοι! Να μην περάσει ο διαχωρισμός ανάμεσα μας, να μην περάσουν αντιλήψεις ατομικής λύσης και κανένας εργαζόμενος να μη βάλει μπροστά την επιβίωση του καταστήματος του έναντι του διπλανού. Είναι απόψεις που διασπούν, μας αδυνατίζουν! Ενωμένα να αγωνιστούμε για την εργασία όλων μας!

Δυναμώνουμε τη δράση μας, τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες!

Κάθε μαγαζί να γίνει κέντρο αγώνα. Καλούμε τους συναδέλφους με πνεύμα πρωτοβουλίας να συγκεντρωθούν όλοι σε κάθε κατάστημα, να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην εταιρεία και να υιοθετήσουν τα αιτήματα μας, να συμμετέχουν στα καλέσματα και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα ανά κατάστημα που θα έχει την ευθύνη να επικοινωνεί με το κλαδικό σωματείο για τον καλύτερο συντονισμό και τη κοινή δράση σε περισσότερα καταστήματα.  Η επιτροπή αγώνα να βρίσκεται σε ετοιμότητα και σε συνεχή επικοινωνία με το κλαδικό σωματείο. Να επιδιώκει ενιαία στάση και δράση των συναδέλφων στο κατάστημα. Να οργανώσει την ενημέρωση της γειτονιάς, των καταναλωτών για να βρεθούν συμπαραστάτες στον αγώνα μας.

Απαιτούμε από την εργοδοσία και την κυβέρνηση:

·         Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας! Κανένας συνάδελφος να μην απολυθεί, να μην εξαναγκαστεί σε παραίτηση ή οικειοθελή αποχώρηση.  Να μην τολμήσει ο Μαρινόπουλος να οδηγήσει στην ανεργία 12.000 εργαζόμενους

·         Καμία καθυστέρηση στην καταβολή ολόκληρου του μισθού και των επιδομάτων. Σε περίπτωση που η εργοδοσία δεν καταβάλει τους μισθούς του Ιούνη την καθορισμένη ημέρα, απαντάμε άμεσα με αγωνιστική κινητοποίηση. Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες δεν αφήνουμε ούτε δευτερόλεπτο σε ενδεχόμενη καθυστέρηση του μισθού!

·         Σε οποιαδήποτε απότομη εξέλιξη, βάζουμε μπροστά τα δικαιώματα μας, τις απαιτήσεις μας. Δε χαρίζουμε τον κόπο και τον ιδρώτα μας. Να ικανοποιηθούν πρώτα οι απαιτήσεις μας, έναντι των υπολοίπων (προμηθευτών, τραπεζών κλπ).

Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας, τα δεδουλευμένα, όλα τα δικαιώματα μας! Είμαστε έτοιμοι για μεγάλο αγώνα, με όλους τους τρόπους, με πολύμορφη δραστηριότητα.

Ζητάμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη όλων!
Συντονιζόμαστε με τους εργαζόμενους της επιχείρησης σε άλλες πόλεις!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠ. ΚΑΤΑΣΤ/ΤΩΝ & ΙΔΙΩΤ. ΕΠΙΧ/ΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ