ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο με μια ματιά

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:35:00 π.μ. | |
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο με μια ματιά

Ελλάδα


-Αντισταθμιστικά μέτρα για τις απώλειες από το ΕΚΑΣ στους συνταξιούχους ανακοίνωσε χθεςτο μεσημέρι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Πλήρης απαλλαγή για όσους δικαιούχους υπήρξε μείωση από την φαρμακευτική δαπάνη
  • Απαλλαγή, για απώλειες από 30 ευρώ από την παρακράτηση του 6% για την εισφορά Υγείας
  • Ένταξη για απώλειες από 110 ευρώ και πάνω στην Κάρτα Αλληλεγγύης
  • Διατήρηση ισόποσης παροχής στους χρόνια πάσχοντες με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80%
  • Διατήρηση ισόποσης παροχής σε έναν από τους δύο συζύγους, αυτόν με το μικρότερο εισόδημα.

-Μέχρι τα τέλη του Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων που θα επιφέρει αλλαγές στις αποδοχές 250.000 υπαλλήλων και λειτουργών του δημόσιου τομέα

-Ισοσκελισμένους ή πλεονασματικούς προϋπολογισμούς ζητεί από τους δήμους και τις περιφέρειες το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο πλαίσιο των διαδικασιών κατάρτισης του κρατικού προϋπολογισμού του 2017, στέλνοντας το μήνυμα ότι υπερβάσεις δαπανών θα καταλογίζονται εις βάρος των οργάνων που τις ενέκριναν.

Ελληνική Περιφέρεια

Χίος
Σε ύφεση η πυρκαγιά στα Μαστιχοχώρια. Συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι ρίψεις νερού από πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Άμεση χρηματοδότηση ενός εκατομμυρίου ευρώ στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ο υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου, που χθες επισκέφθηκε την πληγείσα περιοχή.

Ιωάννινα

Από προχθές τα ξημερώματα μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι σεισμικές δονήσεις σε Άρτα, Πρέβεζα και Πάργα ξεπερνούν τις 40.

Πύργος
Με μπλόκο αύριο στον κόμβο Αγίου Γεωργίου στον Πύργο απαντούν οι αγρότες της Ηλείας στα συνεχιζόμενα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μετά και τα νέα μέτρα της κυβέρνησης.

Καβάλα
Με την δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα συναντήθηκαν το πρωί οι απεργοί της Βιομηχανίας Λιπασμάτων ζητώντας συμπαράσταση στα αιτήματά τους.

Πάτρα
Σταθερή αλλά κρίσιμη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση της υγείας του 7χρονου που χτυπήθηκε από ακυβέρνητο σκάφος το προηγούμενο Σάββατο σε παραλία της Ζακύνθου. Το παιδί νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Κομοτηνή

34 περιστατικά πνιγμών σημειώθηκαν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης την φετινή καλοκαιρινή περίοδο. Οι 14 θάνατοι οφείλονται σε καρδιολογικά προβλήματα.

Λάρισα
Την κινητοποίηση του Δήμου Αγιάς, του Λιμενικού και της αστυνομίας προκάλεσαν τα αλλεπάλληλα κρούσματα θανατώσεων δεσποζόμενων ζώων στα παράλια του Νομού Λάρισας. Μέσα σε δυο 24ωρα αναφέρθηκαν 14 περιστατικά.

Ηράκλειο
Το δηλητηριώδες λεοντόψαρο έκανε την εμφάνισή του στην ανατολική Κρήτη, προκαλώντας την ενεργοποίηση των αρμοδίων, που προειδοποιούν επαγγελματίες και ερασιτέχνες αλιείς, αλλά και το κοινό, για τον κίνδυνο τον οποίο διατρέχουν από τα αγκάθια του.

Κοζάνη
Στη συγκρότηση επιτροπής για ενεργειακά θέματα θα προχωρήσει με υπουργική απόφαση το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αυτό αποφασίστηκε στη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης, παρουσία του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη, βουλευτών των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Φλώρινας, του Περιφερειάρχη και δημάρχων της περιοχής.

Ζάκυνθος

Φορολογικές και ασφαλιστικές παραβάσεις που αφορούν τη μη έκδοση αποδείξεων και αδήλωτους εργαζόμενους, εντόπισαν σε 15 καταστήματα σε τουριστικές περιοχές της Ζακύνθου, κλιμάκια της οικονομικής αστυνομίας.

Βόλος
Έφοδος ΣΔΟΕ και αστυνομίας στο πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής Σούρπης, που έληξε άδοξα. Οι «ράμπο» ζητούσαν αποδείξεις και η αστυνομία μετρούσε τα ντεσιμπέλ.

Χανιά
Στην ιστοσελίδα “Premier of Victoria” του Πρωθυπουργού της Πολιτείας της Victoria στην Αυστραλία, αναρτήθηκε κείμενο που αναφέρεται στην πρωτοποριακή συνεργασία των υπηρεσιών της Πολιτείας με το Πολυτεχνείο Κρήτης για την εφαρμογή καινοτόμων συστημάτων ελέγχου κυκλοφορίας. ΕΡΤ Χανίων

Σέρρες

Στις αρχές Αυγούστου αναμένεται να γίνει άρση της καραντίνας στον νομό Σερρών, που είχε μπει λόγω των κρουσμάτων της οζώδους Δερματίτιδας.

Καρδίτσα
Πρόσκληση εθελοντικής συμμετοχής απηύθυνε ο δήμος Καρδίτσας προς τους τοπικούς μουσικούς και καλλιτέχνες, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένα μουσικό διήμερο, με στόχο να ενισχυθεί το κοινωνικό παντοπωλείο αλλά και η δανειστική φροντιστηριακή βιβλιοθήκη.

Αιγαίο
Τον περίπλου Λέσβου-Χίου-Σάμου αποφάσισε να κάνει ένας αθλητής-πρώην βαλκανιονίκης στο τρίαθλο, για να αναδείξει την προσπάθεια που κάνει το Χαμόγελο του Παιδιού να βοηθήσει τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Ο Νίκος Αθανασόπουλος ξεκίνησε από τη Μυτιλήνη -συμβολικά από το Άγαλμα της Ελευθερίας- και με το κανό του θα κάνει τον περίπλου της Λέσβου, πιάνοντας λιμάνι σε Πλωμάρι, Σίγρι, Μόλυβο και ξανά Μυτιλήνη, από όπου θα συνεχίσει προς Χίο και Σάμο.


Κόσμος

-Η Χίλαρι Κλίντον έγινε και επισήμως η πρώτη γυναίκα που θα διεκδικήσει την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Το Εθνικό Συνέδριο των Δημοκρατικών -μετά από μια ταραχώδη και διασπαστική πρώτη μέρα -έδωσε και επίσημα το χρίσμα της προεδρικής υποψηφίου στην Χίλαρι Κλίντον και έγραψε ιστορία, καθώς επέλεξε μία γυναίκα ως «σημαιοφόρο» ενός μεγάλου κόμματος.

-Τουλάχιστον 18 μαχητές σκοτώθηκαν και άλλοι 17 τραυματίστηκαν από τις επιχειρήσεις των δυνάμεων ασφαλείας κατά θυλάκων των Ταλιμπάν, στην ευρύτερη περιοχή της Κουντούζ στα βόρεια του Αφγανιστάν, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή.

-Την απόφασή της να ενταχθεί στο γαλλικό εφεδρικό στρατό ανακοίνωσε η Μαριόν Λεπέν, ανιψιά της προέδρου του γαλλικού ακροδεξιού κόμματος, έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση ισλαμιστών σε εκκλησία στο Saint-Etienne-du-Rouvray της Νορμανδίας.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ