ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Γ. Μανιάτης: Θετικό βήμα η συμφωνία για το αρχαιολογικό & περιβαλλοντικό πάρκο Επιδαύρου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:32:00 μ.μ. | |
Γ. Μανιάτης: Θετικό βήμα η συμφωνία για το αρχαιολογικό & περιβαλλοντικό πάρκο Επιδαύρου
Ο Βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Μανιάτης, αναφορικά με τη συμφωνία για την ανάδειξη του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου σε Αρχαιολογικό και Περιβαλλοντικό Πάρκο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Αποτελεί ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα η συμφωνία του Υπουργείου Πολιτισμού, του Δήμου Επιδαύρου και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκλήρωση της ανάδειξης του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου Επιδαύρου σε Αρχαιολογικό και Περιβαλλοντικό Πάρκο.

Η πρόταση στηρίζεται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα ύψους 5 εκατ. € που είχαμε σχεδιάσει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος με τη συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού, το ΔΙΑΖΩΜΑ και την Αυτοδιοίκηση.

Αυτή η ολιστική παρέμβαση μπορεί να αποτελέσει πιλότο για την ανάπτυξη ενός νέου είδους θεματικού τουρισμού σε ολόκληρη τη χώρα. Ένα θεματικό τουρισμό που συνδυάζει το πολιτιστικό απόθεμα, το φυσικό περιβάλλον και την ιατρική επιστήμη.

Θεωρώ χρέος μου να σημειώσω ότι η ευθύνη των συναρμόδιων Υπουργείων Πολιτισμού, Τουρισμού και Περιβάλλοντος είναι να διαμορφώσουν ένα πλήρες Επιχειρησιακό και Οικολογικό-Τουριστικό Πρόγραμμα που θα αναδείξει την Επίδαυρο σε παγκόσμιο κέντρο των 170 Ασκληπιείων που υπάρχουν στη Μεσόγειο.

Το Αρχαιολογικό Πάρκο, ο κήπος θεραπευτικών φυτών και το Μουσείο της Ιατρικής επιστήμης, θα αποτελέσουν ένα νέο παγκόσμιας εμβέλειας πολιτιστικό, περιβαλλοντικό και τουριστικό τοπόσημο.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συντελεστές αυτού του πρώτου βήματος μιας μεγάλης παρέμβασης που σχεδιάσαμε από κοινού με το Σταύρο Μπένο, τη Λίνα Μενδώνη, τον Βασίλη Λαμπρινουδάκη, την Άλκηστη Παπαδημητρίου, τη Νάντια Γιαννακοπούλου, τον Παναγιώτη Δημόπουλο και με την πλήρη συμπαράσταση του Δημάρχου Κώστα Γκάτζιου και όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και Αντιπεριφερειάρχη Τάσσου Χειβιδόπουλου».





ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ