ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Παγκόσμια έρευνα για την ψωρίαση ανακοινώθηκε από το Ναύπλιο - Το 84% των ασθενών υφίστανται διακρίσεις εξαιτίας του δέρματός τους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:08:00 π.μ. |
Παγκόσμια έρευνα για την ψωρίαση ανακοινώθηκε από το Ναύπλιο - Το 84% των ασθενών υφίστανται διακρίσεις εξαιτίας του δέρματός τους
 Η Novartis δημοσίευσε τα αποτελέσματα από τη μεγαλύτερη διεθνή έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί έως σήμερα σε άτομα που πάσχουν από ψωρίαση. Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη διεθνή έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί έως σήμερα σε περίπου 8.300 άτομα με μέτρια και σοβαρή ψωρίαση, και η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα στη διάρκεια εκδήλωσης στο Ναύπλιο, το 84% των ασθενών υφίστανται διακρίσεις εξαιτίας της εικόνας του δέρματός τους, με πολλούς (40%) να δηλώνουν ότι αισθάνονται να τους κοιτούν επίμονα όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους.  Επιπρόσθετα, οι απαντήσεις των 8.338 συμμετεχόντων, δείχνουν ότι τα άτομα που ζουν με ψωρίαση έχουν πολύ χαμηλές προσδοκίες από τη θεραπεία τους, σε σχέση με την επίτευξη καθαρού δέρματος.

«Η Novartis ευχαριστεί όλα τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτή τη σημαντική έρευνα. Ο μόνος τρόπος να βελτιώσουμε τις ζωές των ασθενών είναι να τους ακούσουμε και να συνεργαστούμε με την κοινότητα έτσι ώστε να αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση» δήλωσε ο Vasant Narasimhan, Παγκόσμιος Επικεφαλής Ανάπτυξης Φαρμάκου και Διευθυντής Ιατρικού Τμήματος της Novartis. «Αυτή η έρευνα είναι ενδεικτική της δέσμευσής μας στην υποστήριξη της απόφασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), να αναδειχθεί η ψωρίαση ως παγκόσμια προτεραιότητα στον τομέα της υγείας, να καταπολεμηθεί το στίγμα και η άγνοια σχετικά με την ασθένεια και να προαχθεί η φροντίδα του ασθενούς.»

Περισσότερα από 8.300 άτομα από 31 χώρες συμμετείχαν στην έρευνα , την πρώτη του είδους της , που εστιάζει στην αντίληψη του καθαρού δέρματος για την ψωρίαση. Επίσης, αποτελεί τη μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ της Novartis και των Συλλόγων ασθενών, συμπεριλαμβανομένων 25 συλλόγων από όλο τον κόσμο.

Παράλληλα με τις μη αποδεκτές συμπεριφορές διακρίσεων και περιθωριοποίησης, η έρευνα αυτή παρουσιάζει ότι περίπου οι μισοί (45%) από τους ασθενείς με ψωρίαση είχαν ερωτηθεί αν το νόσημα τους είναι μεταδοτικό. Επίσης, η έρευνα ανέδειξε τις επιπτώσεις της ψωρίασης στην προσωπική ζωή και την ψυχολογία των ατόμων, με το 16% των συμμετεχόντων να παραδέχεται ότι επιλέγει την απομόνωση από το κοινωνικό σύνολο ως μηχανισμό αντιμετώπισης. Αυτή η έλλειψη ελπίδας και αυτοεκτίμησης αντικατοπτρίζεται στα αποτελέσματα της έρευνας, με το 55% να δηλώνει ότι δεν πιστεύει πως το καθαρό ή σχεδόν καθαρό δέρμα είναι ρεαλιστικός στόχος.

«Όλοι έχουν δικαίωμα στη λήψη μιας αποτελεσματικής θεραπείας για την ψωρίαση με στόχο την επίτευξη καθαρού δέρματος, ωστόσο αυτή η έρευνα δείχνει ότι η πλειοψηφία δεν πιστεύει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό», δήλωσε ο Dr. Richard B Warren, Ανώτερος Λέκτορας και Επίτιμος Σύμβουλος Δερματολογίας στο Δερματολογικό Κέντρο του Νοσοκομείου του Salford Royal Foundation, στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. «Παρότι μπορεί να μην έχουμε τη δυνατότητα να αλλάξουμε τη στάση του κοινού εν μια νυκτί, ως δερματολόγοι, οφείλουμε να συνεργαστούμε με τους ασθενείς και να τους ενθαρρύνουμε να αγωνιστούν προς τον θεραπευτικό στόχο του καθαρού δέρματος.»

Για περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με την ψωρίαση, ανατρέξτε στο www.skintolivein.gr/psoriasi.

Σχετικά με την ψωρίαση

Η ψωρίαση είναι μια κοινή, μη μεταδοτική, αυτοάνοση νόσος που επηρεάζει μέχρι και το 3% του παγκόσμιου πληθυσμού2. Η ψωρίαση κατά πλάκας είναι η πιο κοινή μορφή της νόσου και εμφανίζεται ως ερυθρές επηρμένες πλάκες που καλύπτονται με ένα αργυρόχρωμο στρώμα φολίδων (συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα του δέρματος). Η ψωρίαση δεν είναι απλά ένα αισθητικό πρόβλημα, αλλά μια επίμονη, χρόνια (μακράς διάρκειας), και μερικές φορές οδυνηρή ασθένεια, η οποία μπορεί να επηρεάσει ακόμη και τις μικρότερες πτυχές της ζωής των ανθρώπων σε καθημερινή βάση. Μέχρι και το 30% των ασθενών με ψωρίαση έχουν ή θα αναπτύξουν ψωριασική αρθρίτιδα, στην οποία επηρεάζονται επίσης οι αρθρώσεις, προκαλώντας εξουθενωτικά συμπτώματα που περιλαμβάνουν πόνο, δυσκαμψία και μη αναστρέψιμη βλάβη των αρθρώσεων3,4. Η ψωρίαση συνδέεται επίσης με άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης, οι καρδιακές παθήσεις και η κατάθλιψη5.

Σχετικά με την έρευνα


H Novartis ξεκίνησε και χρηματοδότησε την έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία Gesellschaft für Konsumforschung (GfK) της Ελβετίας, που εξειδικεύεται σε έρευνες αγοράς. Η έρευνα υποστηρίχθηκε από μια συντονιστική επιτροπή υψηλού κύρους, με τη συμμετοχή ειδικών από όλο τον κόσμο. Με 8.338 συμμετέχοντες, πρόκειται για τη μεγαλύτερη ως τώρα διεθνή έρευνα σε άτομα που ζουν με ψωρίαση αλλά και για την πρώτη έρευνα του είδους της που εστιάζει στο τι μπορεί να σημαίνει η επίτευξη καθαρού δέρματος για την ποιότητα ζωής των ατόμων που ζουν με ψωρίαση.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα προέρχονται από τις παρακάτω 31 χώρες: Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Ιαπωνία, Ινδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Μεξικό, Νορβηγία, Νότια Κορέα, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σουηδία, Ταιβάν, Τουρκία, Τσεχία, Φινλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.

Δήλωση αποποίησης ευθύνης

Το παραπάνω δελτίο περιέχει δηλώσεις αναμενόμενων αποτελεσμάτων, οι οποίες αναγνωρίζονται από τη χρήση ορολογίας όπως «στόχος», «καλούνται να», «μπορεί», «δέσμευσής μας», «θα πρέπει να», «να διεκδικήσουν», «πρόκειται να» ή παρόμοιους όρους. Οι εν λόγω δηλώσεις αναμενόμενων αποτελεσμάτων βασίζονται στις τρέχουσες αντιλήψεις και προσδοκίες της εταιρείας αναφορικά με μελλοντικά συμβάντα, και υπόκεινται σε σημαντικούς γνωστούς και άγνωστους κινδύνους, αβεβαιότητες και άλλους παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν τα πραγματικά αποτελέσματα σε αποκλίσεις από οποιαδήποτε μελλοντικά αποτελέσματα εκφράζονται ή υπονοούνται από αυτές τις δηλώσεις. Τα αναμενόμενα αποτελέσματα μπορεί να επηρεαστούν, μεταξύ άλλων, από κινδύνους και παράγοντες που αναφέρονται στο τρέχον έντυπο Form 20-F της Novartis AG που έχει αρχειοθετηθεί στην επιτροπή Securities and Exchange Commission των Η.Π.Α. Η Novartis παρέχει τις πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το δελτίο τύπου με σημερινή ημερομηνία και δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση να τις ανανεώσει στο εγγύς μέλλον.

Λίγα λόγια για τη Novartis


Η Novartis παρέχει καινοτόμες λύσεις στις αναδυόμενες ανάγκες των ασθενών και των κοινωνιών. Με έδρα στη Βασιλεία της Ελβετίας, η Novartis διαθέτει ένα διευρυμένo χαρτοφυλάκιο ώστε να καλύπτει άριστα αυτές τις ανάγκες: καινοτόμα φάρμακα, οφθαλμολογικές θεραπείες και οικονομικώς συμφέροντα γενόσημα φάρμακα.

Η Novartis είναι η μόνη πολυεθνική εταιρεία που κατέχει ηγετικές θέσεις σε αυτούς τους τομείς. Το 2015 οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν στα 49,4 δισ. δολάρια, ενώ επενδύθηκαν περίπου 8,9 δισ. δολάρια σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης. Οι εταιρείες του Ομίλου Novartis απασχολούν περίπου 119.000 εργαζομένους και τα προϊόντα τους διατίθενται σε περισσότερες από 180 χώρες του κόσμου.

Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. έχει κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής και απασχολούνται 500 περίπου άτομα.

# # #

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τις διαδικτυακές διευθύνσεις:
http://www.novartis.com

www.novartis.gr

Η Novartis είναι στο Twitter. Εγγραφείτε για να ακολουθείτε τη @Novartis στο
http://twitter.com/novartis.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ