ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Μηνιαία Έκθεση για την Ελονοσία στον Δήμο Ευρώτα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:18:00 μ.μ. |
Μηνιαία Έκθεση για την Ελονοσία στον Δήμο Ευρώτα
 Το Πρόγραμμα διερεύνησης, διάγνωσης και αντιμετώπισης της ελονοσίας με πεδίο εφαρμογής την περιοχή του Δήμου Ευρώτα για τη διετία 2016-2017 άρχισε στις 19 Μαΐου 2016. Οι δράσεις που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα χρηματοδοτούνται εξ΄ ολοκλήρου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι κύριοι συνεργαζόμενοι φορείς για την υλοποίησή του είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το ΚΕΕΛΠΝΟ και ο Δήμος Ευρώτα.

Μέχρι τις 23 Ιουνίου 2016 που υπογράφηκε η Προγραμματική Σύμβαση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Εργαστήριο Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Πρόγραμμα Ελονοσίας στον Δήμο Ευρώτα υποστηρίχτηκε οικονομικά από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Το ΚΕΕΛΠΝΟ συμμετέχει επίσης στο Πρόγραμμα διαθέτοντας για το συντονισμό του, την νοσηλεύτρια Μαρία Τσερώνη, η οποία συντονίζει τη Δράση της Ελονοσία στον Δήμο Ευρώτα από το έτος 2011.

Το Πρόγραμμα διενεργείται συστηματικά στις εξής περιοχές του Δήμου Ευρώτα: Σκάλα, Λεήμονας, Άγιος Γεώργιος, Αστέρι, Έλος, Άγιοι Ταξιάρχες, Βλαχιώτη (Χάρτης 1) και περιλαμβάνει κατ’ οίκον επίσκεψη κάθε 10 -15 ημέρες, στις οικείες των μεταναστών από ενδημικές για την ελονοσία χώρες και διερεύνηση τους για συμπτώματα ελονοσίας (θερμομέτρηση, ερωτήσεις για συμπτώματα ελονοσίας). Σε περίπτωση συμπτωμάτων ελονοσίας γίνεται Ταχεία Διαγνωστική Δοκιμασία για ελονοσία (καθώς και αιμοληψία για μικροσκοπική εξέταση) και σε περίπτωση που είναι θετική το κρούσμα νοσηλεύεται κατ’ οίκον από το κλιμάκιο ή διακομίζεται στο ΓΝ Σπάρτης.
Σε κάθε περίπτωση το κλιμάκιο αναλαμβάνει την παρακολούθηση για την ολοκλήρωση της θεραπείας καθώς και της διερεύνησης της εστίας του κρούσματος.

Επιπρόσθετα τουλάχιστον 1 φορά τον μήνα γίνεται επίσκεψη στους μετανάστες από ενδημικές για την ελονοσία χώρες που κατοικούν στα χωριά: Γλυκόβρυση, ‘Αγιος Ιωάννης, Στεφανιά, Περιστέρι και Μυρτιά (Χάρτης 1) καθώς και στους Ρομά που κατοικούν σε καταυλισμό στην Σκάλα για διερεύνηση συμπτωμάτων ελονοσίας. Για το ενδιάμεσο των επισκέψεων διάστημα οι μετανάστες και οι Ρομά είναι ενήμεροι ώστε να καλούν τηλεφωνικά το κλιμάκιο σε περίπτωση συμπτωμάτων συμβατών με αυτών της ελονοσίας.

Στο παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε τη πλήρη έκθεση της ελονοσίας:

ΕΛΟΝΟΣΙΑ-1η ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΥΛΙΟΥ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ