ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην Ιταλία

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:56:00 μ.μ. | |
Σεισμός 5,4 Ρίχτερ στην Ιταλία
 Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,4 της κλίμακας Ρίχτερ έγινε αισθητή στο κέντρο της Ιταλίας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το επίκεντρο βρίσκεται στην περιοχή Βίσο της Ματσεράτα στις Μάρκε, ενώ η δόνηση έγινε αισθητή στις περιοχές της Ρώμης, της Άκουιλα και της Περούτζια.


Όπως αναφέρει η Corriere della Sera, πολλοί ήταν οι κάτοικοι που κατέβηκαν στο δρόμο ανήσυχοι, ενώ δεν έχει γίνει γνωστό αν έχουν σημειωθεί ζημιές.

Την ίδια στιγμή, το Twitter έχει κατακλυστεί από αναρτήσεις κατοίκων της κεντρικής Ιταλίας που περιγράφουν τις στιγμές αγωνίας που βίωσαν.

«Θεέ μου τι δόνηση. Ένιωσα το στομάχι μου να κλείνει. Ήμουν έτοιμη να λιποθυμήσω», «Τον κατάλαβα και στην επαρχία της Πεσκάρα», «Ο αδελφός μου στο Αμπρούτζο ένιωσε τον σεισμό. Τρέμω», «Ένιωσα τη δόνηση. Φοβάμαι».

Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa στις περιοχές Καστελσαντάντζελο σουλ Νέρα, Βίσο, Ουσίτα και Πρέτσι, σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος, ενώ δεκάδες ήταν οι κλήσεις στην πυροσβεστική υπηρεσία.

Επισημαίνεται πως ακόμα και στις περιοχές που έχουν πληγεί στο παρελθόν από σεισμικές δονήσεις, όπως το Ασκολάνο στην Ανκόνα, το Φαμπριάνο και το Πέζαρο, έγινε αισθητός ο σεισμός.

Σεισμολόγος μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica εξήγησε πως η δόνηση συνδέεται με τον σεισμό της 24ης Αυγούστου που σκόρπισε το θάνατο στο Αματρίτσε.

«Γεγονός που συνδέεται με τον σεισμό της 24ης Αυγούστου», δήλωσε ο Αλεσάντρο Αμάτο του Εθνικού Ινστιτούτου Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας (Ingv), εξηγώντας πως η δόνηση που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης «συνδέεται κατά κάποιο τρόπο με εκείνη της 24ης Αυγούστου στο Αματρίτσε. Βρίσκεται στην περιοχή που είναι ήδη ενεργή. Ενδεχομένως να πρόκειται για ενεργοποίηση ενός νέου ρήγματος».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, ενημερώνεται διαρκώς από τον επικεφαλής της πολιτικής προστασίας, Φαμπρίτζιο Κούρτσο.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ