ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016

Παύλος Χρηστίδης Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Είμαστε πιο έτοιμοι από εκείνους που ζητούν εκλογές

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 2:05:00 μ.μ. |
Παύλος Χρηστιδης Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑ.ΣΟ.Κ.: Είμαστε πιο έτοιμοι από εκείνους που ζητούν εκλογές
Γιατί οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, τις οποίες παρουσίασε και από το βήμα της 81ης ΔΕΘ η πρόεδρος του κόμματος δεν αγγίζουν την κοινωνία, όπως τουλάχιστον φαίνεται και από τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις;


Το ΠΑΣΟΚ και η Συμπαράταξη , διαμορφώνουν ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της κοινωνίας, με στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας, του μέγιστου προβλήματος της πατρίδας αυτή τη στιγμή. Η έμφαση μας είναι ,ταυτόχρονα , στην απελευθέρωση των δυνάμεων της ιδιωτικής οικονομίας και την αναβάθμιση της παραγωγικότητας του κράτους, έτσι ώστε η οικονομία να μπει σε τροχιά δημιουργίας και ανάπτυξης. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, με μείωση φορολογικών συντελεστών, διευκόλυνση των νέων στις συνταξιοδοτικές τους εισφορές, δεύτερη ευκαιρία σε όσους μικρομεσαίους ατύχησαν αλλά είναι έντιμοι, ανάπτυξη του εξαγωγικού εμπορίου, με σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους. Οι προτάσεις αυτές είναι μήνυμα ελπίδας, το οποίο θα μεταφέρουμε σε κάθε Έλληνα πολίτη, ο οποίος θέλουμε να μας ακούει ξανά με ενδιαφέρον.

Η κ. Γεννηματά επισκέφτηκε τη ΔΕΘ και για δεύτερη χρονιά δεν παραχώρησε συνέντευξη τύπου. Είναι η μόνη πολιτικός αρχηγός που το κάνει. Γιατί το έκανε και δεν θέλησε να απαντήσει σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ;

Γνωρίζετε καλά, ότι η Φώφη Γεννηματά δε διστάζει να εκθέτει τις απόψεις της σε ζωντανό και δημόσιο διάλογο, όπως αποδεικνύει η πυκνή και συχνή συμμετοχή της σε live τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις. Για διαφορετικούς λόγους κάθε χρόνο, η παρουσία στη ΔΕΘ ήταν σύντομη και για εμάς, αποτέλεσε την ευκαιρία μιας ουσιαστικής συζήτησης με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης και της Βορείου Ελλάδας, που δεν έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε όσο συχνά θέλουμε.

Το ΠΑΣΟΚ μετάνιωσε που το καλοκαίρι του 2015 ψήφισε το μνημόνιο του κ. Τσίπρα; Εάν οι πληροφορίες περί νέου τετάρτου μνημονίου είναι αληθείς, τι θα κάνετε;


Τον Αύγουστο του 2015 στηρίξαμε την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και γι’ αυτό, παρά τις μεγάλες ευθύνες και των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των εταίρων μας στην κρίση, δεν μετανιώνουμε. Έχουμε δείξει ότι είμαστε το μοναδικό κόμμα που βάζει το εθνικό συμφέρον, πάνω από το κομματικό. Εάν οι πολιτικές του κ. Τσίπρα μας οδηγήσουν σε 4ο μνημόνιο, θα μιλάμε για τον απόλυτο εφιάλτη της ελληνικής κοινωνίας. Εύχομαι και ελπίζω, κυρίως ως Έλληνας πολίτης που θέλω να παραμείνω στην Ελλάδα, η ανικανότητα, οι εμμονές και κυρίως ο διχασμός που έσπειραν στη χώρα οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να μην οδηγήσει την χώρα στην εθνική καταστροφή ενός 4ου Μνημονίου.

Το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο για εκλογές; Κι αν ναι, με ποιον τρόπο ετοιμάζεστε;

Στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει καιρό να στηθεί κάλπη και αυτό μας προβληματίζει! Σε κάθε περίπτωση, η Δημοκρατική Συμπαράταξη θέτει σε λειτουργία τα περιφερειακά όργανα της, με στόχο την επαφή με τον πολίτη, την δημιουργία μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης και την αλληλεπίδραση των προβλημάτων με τις προτάσεις μας. Παράλληλα, ολοκληρώσαμε τις εσωτερικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ, με σημαντική ανανέωση των οργάνων και εκλογή πολλών νέων ανθρώπων σε κομβικές θέσεις. Θα πάμε παντού, θα συζητήσουμε όλα τα θέματα και θα είμαστε η θετική έκπληξη και των επόμενων εκλογών. Εμείς που δεν ζητήσαμε ποτέ εκλογές, είμαστε πιο έτοιμοι από όσους τις ζητάνε.

Το τελευταίο διάστημα ο δημόσιος λόγος απασχολείται κυρίως από την πρόσφατη διαδικασία αδειοδότησης. Ποια η θέση της Χαριλάου Τρικούπη. Εάν κυβερνούσε αύριο το ΠΑΣΟΚ τι θα κάνατε; Θα επιστρέφατε τα χρήματα στους νέους υπερθεματιστές και τις... άδειες στους παλιούς καναλάρχες, ή θα συνεχίζατε να εφαρμόζετε τον νόμο Παππά;

Ο νόμος Παππά, ακόμα και πριν την αποχώρηση Καλογρίτσα, ήταν πολιτικά, ηθικά και νομικά διάτρητος. Αφήνει 2000 νέους ανέργους πίσω του και δημιουργεί, μετά τις δηλώσεις βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ όπως ο κ. Κούλογλου, έντονη οσμή σκανδάλου. Εμείς θα στηρίξουμε την απαραίτητη εξυγίανση στον χώρο των ΜΜΕ, με ένα νόμο, που θα σέβεται το Σύνταγμα και θα διασφαλίζει την ελευθεροτυπία, την πολυφωνία, την διαφάνεια και τις θέσεις εργασίας.

Οι νέοι όλο και περισσότερο απομακρύνονται από την πολιτική. Εσείς είστε νέος και έχετε αναλάβει την ευθύνη της εκπροσώπησης ενός κόμματος στα ΜΜΕ. Γιατί το κάνετε;

Αποφάσισα να μείνω στην Ελλάδα και να μην συμβιβαστώ με τη μιζέρια της κρίσης. «Τα νιάτα είναι δώρα που καίνε σαν φωτιά» και εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να την σβήσουμε. Πιστεύω στις δυνατότητες, την αισιοδοξία, την αντίληψη της νέας γενιάς Ελλήνων, είτε βρίσκονται εντός, είτε εκτός της χώρας αυτή τη στιγμή, και ελπίζω ότι η επόμενη μέρα της Ελλάδας θα έρθει σύντομα.

Τελικά τι έγινε με το «ΠΟΤΑΜΙ» και το διαζύγιο ήρθε πριν τον... αρραβώνα; Την ώρα που Γεννηματά και Θεοδωράκης τα... έσπαγαν εσείς ανεβάζατε φωτογραφίες με τους συναδέλφους σας από τη Σεβαστουπόλεως.

Η προσωπική εκτίμηση καθώς και η πολιτική, ιδεολογική συναντίληψη με πρόσωπα είναι δεδομένη. Από εκεί και ύστερα, γνωρίζετε καλά, ότι η Φώφη Γεννηματά πιστεύει στην ανασυγκρότηση του χώρου της κεντροαριστεράς, με όρους πολιτικούς, αξιακούς, ιδεολογικούς. Η πρόσκληση στην προσπάθεια αυτή, εστάλη έγκαιρα, αντιμετωπίστηκε με καχυποψία αρχικά και δυστυχώς η αναβλητική τακτική της ηγεσίας του Ποταμιού, την πάγωσε. Θέλω, δε, να επισημάνω, ότι η Παράταξη είναι πάνω από μυστικά τραπέζια, αιώνιους υποψήφιους και εκ του ασφαλούς κριτές. Η αναμέτρηση των ιδεών μας, είναι καθημερινή και αφορά τα προβλήματα του ελληνικού λαού και της πατρίδας μας. Ο χώρος συνάντησης, ενοποίησης και μετεξέλιξης του χώρου της Κεντροαριστεράς είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και γι’ αυτό συνεχίζουμε το διάλογο με κινήσεις, κόμματα και πρόσωπα του ευρύτερου προοδευτικού χώρου, που μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες και όνειρα.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ