ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Γκιόλας προς Στουρνάρα: Ποιος ήταν ο έλεγχος από την ΤτΕ στις τράπεζες για τη χορήγηση επισφαλών δανείων; ( βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:05:00 μ.μ. | |
Γιάννης Γκιόλας προς Στουρνάρα:  Ποιος ήταν ο έλεγχος από την ΤτΕ στις τράπεζες για τη  χορήγηση επισφαλών δανείων; ( βίντεο)
 Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη νομιμότητα χορήγησης δανείων σε πολιτικά κόμματα και επιχειρήσεις ΜΜΕ.


Ο κ. Στουρνάρας απάντησε σε σειρά ερωτημάτων που έθεσαν βουλευτές-μέλη της επιτροπής αναφορικά με τον έλεγχο που άσκησε η Τράπεζα της Ελλάδας σε δάνεια που έδωσαν διάφορες τράπεζες , χωρίς τις αναγκαίες διασφαλίσεις, σε πολλές περιπτώσεις.

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας , ως μέλος της επιτροπής, υπέβαλε ερωτήματα στον κ. Στουρνάρα που αφορούν :

- Στον τρόπο εξαγοράς της PROTON BANK από τον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, παρά τις επιφυλάξεις των ελεγκτών της ΤτΕ.

- Στο δάνειο ύψους 421 εκατ. Ευρώ που ενέκρινε η Εθνική Τράπεζα στη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου της , ΄΄ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ΄΄ , με όρους όχι συμφέροντες για την Τράπεζα

Επίσης ο κ. Γκιόλας μετέφερε ερώτημα πολίτη, που όπως είπε παρακολουθεί, ανελλιπώς, τηλεοπτικά τις εργασίες της επιτροπής, αναφορικά με δάνειο που έλαβε ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γ. Προβόπουλος , όταν αποχωρούσε από την Πειραιώς ( 2008) για την αγορά μετοχών , τις οποίες μάλιστα κατείχε , όντας ( στη συνέχεια) Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας , η οποία ελέγχει όλες τις Τράπεζες, άρα και την Πειραιώς.

΄΄Πόσο νόμιμο και πόσο ηθικό ήταν αυτό …? Ρώτησε ο κ. Γκιόλας τον κ. Στουρνάρα..

Περισσότερα στο σχετικό βίντεο:

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ