Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

Οικονομικό συνέδριο Ελληνογερμανικής συνέλευσης στο Βερολίνο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:04:00 π.μ. |
Οικονομικό συνέδριο Ελληνογερμανικής συνέλευσης στο Βερολίνο
 Στο Βερολίνο οργανώθηκε πρόσφατα το Συνὲδριο απο την ΕΓΣ σε συνεργασια με τον Γερμανοελληνικό Οικονομικό Σύνδεσμο με σκοπό την περαιτέρω σύσφιξη των ελληνογερμανικών οικονομικών και εμπορικών σχέσεων ιδίως στον τομέα της υπεργολαβίας. To επόμενο Συνέδριο έχει προγραμματισθεί να γίνει στο Ναύπλιο στις 4-5 Νοεμβρίου 2016..

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV)

Υπό την ονομασία Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV) δημιουργήθηκε μέσα σε λίγα χρόνια ένα δυναμικό δίκτυο οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινωνίας των πολιτών και οικονομικών φορέων

Τη νομική βάση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης θέτει η συμφωνία της 5ης Μαρτίου 2010 μεταξύ της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ και του τέως Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στόχος της οποίας ήταν η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα. Εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση διορίστηκε από την Ομοσπονδιακή Καγκελάριο στα τέλη Νοεμβρίου 2011 ο Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός παρά τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Hans-Joachim Fuchtel.
Στο επίκεντρο της δραστηριότητας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης βρίσκεται η συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης επί συγκεκριμένων θεμάτων. Στο προσκήνιο δεν βρίσκεται η «υψηλή» πολιτική, αλλά η αντιμετώπιση των πρακτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση. Η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ ελλήνων και γερμανών εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, ειδημόνων και ενδιαφερόμενων μερών από τις δύο χώρες βρίσκεται στην καρδιά της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

Η Ελληνογερμανική Συνέλευση συμβάλλει με την εργασία της στην αποδόμηση υφιστάμενων στερεοτύπων και στη βιώσιμη διασύνδεση των δύο πλευρών υπό το πνεύμα της ευρωπαϊκής ιδέας. Εργάζεται υπερκομματικά.

Από τη συνεργασία προκύπτουν προσωπικές σχέσεις, οι οποίες προωθούν την αλληλοκατανόηση, βελτιώνοντας έτσι επίσης το κλίμα της ελληνογερμανικής συνεργασίας. Αυτό είναι και το θεμέλιο για μία μακροχρόνια συνεργασία με διάρκεια. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος δεν βρίσκονται οι γρήγορες επιτυχίες, αλλά η βιωσιμότητα.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ