ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Lonely Planet: Πελοπόννησος και Ναύπλιο στους κορυφαίους προορισμούς για το 2017

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:42:00 π.μ. |
Lonely Planet: Πελοπόννησος και Ναύπλιο στους κορυφαίους προορισμούς για το 2017
Τις λίστες με τους καλύτερους προορισμούς για το 2017 δημοσίευσε η ταξιδιωτική ιστοσελίδα Lonely Planet, βάσει των προτιμήσεων των συντακτών αλλά και των αναγνωστών του.

Περιγράφοντας τις καλύτερες χώρες σε όλον τον πλανήτη που θα μπορούσε να επισκεφθεί κανείς μέσα στο 2017, ο ιστότοπος δίνει την πρώτη θέση στον Καναδά. Το Lonely Planet κάνει λόγο για δυναμικές πόλεις με υψηλή ποιότητα ζωής, ενώ στέκεται στην ευγένεια και τη φιλοξενία των κατοίκων.
Για τον ταξιδιωτικό οδηγό, οι καλύτερες χώρες για να επισκεφθεί κανείς το 2017 είναι οι εξής:
  1. Καναδάς
  2. Κολομβία
  3. Φινλανδία
  4. Δομινίκα
  5. Νεπάλ
  6. Βερμούδες
  7. Μογγολία
  8. Ομάν
  9. Μιανμάρ
  10. Αιθιοπία
Σε ό,τι αφορά τις καλύτερες πόλεις για να επισκεφθεί κανείς το ερχόμενο έτος, το Lonely Planet κατατάσσει στην κορυφή της λίστας του το Μπορντό της Γαλλίας, το οποίο, σύμφωνα με τον ταξιδιωτικό οδηγό, από «ωραία κοιμωμένη», έχει μετατραπεί σε μία πόλη έτοιμη για δράση.
Οι κορυφαίες πόλεις του κόσμου, τις οποίες οφείλει να επισκεφθεί κανείς μέσα στο 2017, είναι για το Lonely Planet οι εξής:
  1. Μπορντό, Γαλλία
  2. Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική
  3. Λος Άντζελες, ΗΠΑ
  4. Μερίδα, Μεξικό
  5. Οχρίδα, ΠΓΔΜ
  6. Πιστόια, Ιταλία
  7. Σεούλ, Νότια Κορέα
  8. Λισαβόνα, Πορτογαλία
  9. Μόσχα, Ρωσία
  10. Πόρτλαντ, Όρεγκον, ΗΠΑ
Αναφορικά με τους ευρωπαϊκούς προορισμούς, η Πελοπόννησος κατακτά την κορυφή, με το Lonely Planet να αναδημοσιεύει το αφιέρωμα που είχε κάνει στα μέσα της χρονιάς.
Όπως υπενθυμίζει ο ιστότοπος, ο οποίος έχει έδρα τη Μελβούρνη της Αυστραλίας, οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ελλάδα συρρέουν στα νησιά ή την Ακρόπολη, ξεχνώντας συχνά μία από τις πιο ποικιλόμορφες και ζωντανές περιοχές της χώρας, την Πελοπόννησο. Ο ταξιδιωτικός οδηγός αναφέρεται στην Ολυμπία, τις Μυκήνες και τον Μυστρά, σημειώνοντας ότι τα αρχαία μνημεία βρίσκονται διάσπαρτα σε ένα πλούσιο τοπίο, το οποίο περιλαμβάνει πέτρινα χωριά, όμορφες θάλασσες και χιονισμένα βουνά.
Το Lonely Planet στέκεται μεταξύ άλλων στα μονοπάτια του Μαινάλου, στο κρασί της Νεμέας, στη Μάνη, στη φυσική ομορφιά του κόλπου του Ναυαρίνου και το Ναύπλιο, χαρακτηρίζοντας την Πελοπόννησο ιδανικό προορισμό για να γνωρίσει κανείς  την παραδοσιακή ελληνική ζωή και την ιστορία της χώρας, ενώ περιπλανιέται στα υπέροχα τοπία.
Οι δέκα κορυφαίοι ευρωπαϊκοί προορισμοί για το Lonely Planet, για το έτος 2016, είναι οι εξής:
  1. Πελοπόννησος, Ελλάδα
  2. Άαρχους, Δανία
  3. Βενετία, Ιταλία
  4. Δορδόνη (La Dordogne), Γαλλία
  5. Λβιβ, Ουκρανία
  6. Γουόρικσερ, Βρετανία
  7. Εξτρεμαδούρα, Ισπανία
  8. Aνατολική Ακτή Τενερίφης, Κανάρια Νησιά
  9. Τέξελ, Ολλανδία
  10. Βόρεια Δαλματία, Κροατία
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ