ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Φούχτελ: Ελάτε στο Ναύπλιο και θα διαπιστώσετε πόσο φιλική είναι η ατμόσφαιρα

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:07:00 μ.μ. |
Φούχτελ: Ελάτε στο Ναύπλιο και θα διαπιστώσετε πόσο φιλική είναι η ατμόσφαιρα
«Η προσφυγική κρίση είναι μια ευρωπαϊκή κρίση. Αφορά την Ευρώπη και όχι μόνο την Ελλάδα. Ακριβώς σε αυτό το θέμα υπάρχει μεγάλη κατανόηση στη Γερμανία. Υποστηρίξαμε ως Ελληνογερμανική Συνέλευση πάντα τις κοινότητες και τους δήμους οι οποίοι έπρεπε ξαφνικά να φροντίσουν τους πρόσφυγες» είπε υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και εντεταλμένος της Γερμανίδας καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση (ΕΓΣ), στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τον Αντώνη Πολυχρονάκη.

«Με την Ελληνογερμανική Συνέλευση ανοίξαμε έναν νέο δρόμο στην Ευρώπη. Οι στενές συνεργασίες μεταξύ γερμανικών και ελληνικών δήμων, κοινοτήτων και περιφερειών οδηγούν σε αποτελέσματα τα οποία είναι επωφελή και για τις δύο πλευρές» τόνισε Χανς-Γιόακιμ Φούχτελ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπογράμμισε ότι η Ελληνογερμανική Συνέλευση, η οποία ξεκινά σήμερα στο Ναύπλιο και θα διαρκέσει τρεις μέρες, «είναι ένα δίκτυο το οποίο αναπτύσσεται δυναμικά. Αυτό αποδεικνύει ότι η προσέγγιση αποδίδει και καθιερώνεται. Η συλλογική μας δουλειά πείθει! Κατά την τελευταία μου επίσκεψη στην Ελλάδα είχα συνομιλίες με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και υπουργούς. Ολοι οι συνομιλητές μας έδειξαν ενδιαφέρον για τη συνεργασία με την Ελληνογερμανική Συνέλευση (ΕΓΣ). Σε αυτοδιοικητικό επίπεδο πρόκειται για συγκεκριμένες ανταλλαγές εμπειριών και όχι τόσο για πολιτική. Γι' αυτό και το ενδιαφέρον για την Ελληνογερμανική Συνέλευση βαίνει αυξανόμενο» όπως ανέφερε.

Η 6η ετήσια συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευση (ΕΓΣ) με τίτλο «Ναύπλιο 2016: Η Αυτοδιοίκηση ενωμένη με το βλέμμα στο μέλλον της Ευρώπης», είναι, κατά τον Γερμανό υφυπουργό και εντεταλμένο της Ανγκελα Μέρκελ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση (ΕΓΣ), «ένα σημαντικό γεγονός για όλους, οι οποίοι ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση. Ο τίτλος αποδεικνύει ότι η συνεργασία μας σε αυτοδιοικητικό επίπεδο είναι συνδεδεμένη με την ευρωπαϊκή ιδέα. Kινούμεθα εντός του εργαστηρίου Ευρώπη, ανταλλάσουμε καλές πρακτικές και αναπτύσσουμε από κοινού νέες λύσεις. Ελάτε στο Ναύπλιο, και τότε θα διαπιστώσετε πως δουλεύουμε, πως συζητάμε, αλλά και πόσο φιλική είναι η ατμόσφαιρα».
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ