ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016

Πλημμύρισε ο ιστορικός ναός του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:18:00 μ.μ. |
Πλημμύρισε ο ιστορικός ναός του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο (βίντεο)
Από την έντονη βροχόπτωση στην πόλη του Ναυπλίου πλημμύρισε ο ιστορικός Μητροπολιτικός ναός του Αγίου Γεωργίου.
Από την πάροδο του χρόνου η σκεπή του ναού έχει υποστεί εκτεταμένες φθορές στα κεραμίδια με αποτέλεσμα να μπαίνουν νερά όταν βρέχει. Η υγρασία έχει προκαλέσει έντονες φθορές στις αγιογραφίες του ναού.
Την άμεση επέμβαση όλων των υπηρεσιών καθώς και την άμεση αποκατάσταση ζητά ο Ιερέας του ναού π. Ελευθέριος Μίχος.
Η αποκατάσταση της στέγης καθώς και οι ζημιές που έχουν προκληθεί στα ηλεκτρικά του ναού κρίνεται άμεση, τονίζει ο επιβλέπων μηχανικός του έργου για την αποκατάσταση της στέγης  Γεώργιος Μπινιάρης.  Κίνδυνο ηλεκτροπληξίας αποτελεί η εισροή του νερού από την στέγη στον κεντρικό πίνακα ρεύματος του ναού.
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο του ιερού ναού ζητά να προχωρήσει η μελέτη αποκατάστασης του ιερού ναού που για γραφειοκρατικούς λόγους έχει καθυστερήσει.
Τον συγκεκριμένο ναό στο Ναύπλιο επισκέπτονται καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες για να θαυμάσουν την εξαιρετική αγιογραφία του, ενώ είναι πανελληνίως γνωστός όχι μόνο για την ιστορικότητα του καθώς εδώ διαδραματίστηκαν μεγάλα ιστορικά γεγονότα της νεότερης ελληνικής ιστορίας αλλά και για το φημισμένο αντίγραφο του Μυστικού Δείπνου του Λεονάρντο Νταβίντσι.
Το τελευταίο διάστημα γίνονται προσπάθειες ώστε να εξευρεθούν χρήματα και να γίνει η ένταξη του έργου της αποκατάστασης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα μαζί με το ενετικό κτίριο που βρίσκεται παραπλεύρως του ναού.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ