ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Το Νταχάου επισκέφτηκαν οι μαθητές της Γ' Λυκείου της Αγίας Τριάδας

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 9:07:00 π.μ. | |
Το Νταχάου επισκέφτηκαν οι μαθητές της Γ' Λυκείου της Αγίας Τριάδας
 Στα πλαίσια της εξαήμερης εκπαιδευτικής εκδρομής του Λυκείου Αγίας Τριάδας που πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στην Γερμανία, οι μαθητές επισκεφθηκαν το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Νταχάου.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Ναζιστικής Γερμανίας που δημιούργησε η Γκεστάπο, μετά την άνοδο στην εξουσία του Αδόλφου Χίτλερ, το 1933 με διαχειριστές τα Ες Ες. Το στρατόπεδο κατασκευάστηκε στην πόλη Νταχάου που βρίσκεται κοντά στο Μοναχο. 
Στο στρατόπεδο αυτό οι Ναζιστές συγκέντρωναν και βασάνιζαν, αρχικά τους αντιστασιακούς Γερμανούς και αργότερα αιχμαλώτους κάθε ηλικίας, κυρίως Εβραίους, και διάφορες άλλες πληθυσμιακές ομάδες ή μειονότητες από τις χώρες που καταλάμβαναν.

Ήταν μία συγκλονιστική εμπειρία για τους μαθητές,σε ένα ανατριχιαστικό αλλά ταυτόχρονα διδακτικό μέρος.Δύσκολα μπορεί κάποιος να βρει λόγια για να εκφράσει τα συναισθήματα που δημιούργησαν στους μαθητές οι σοκαριστικές εικόνες που αντίκρισαν .
Η πορεία στα βήματα των κρατουμένων,οι χώροι στέγασής τους,η είσοδος στους θαλάμους αερίων και στα κρεματόρια.Οι μαθητές στο τέλος της περιήγησης εξέφρασαν την πεποίθηση οτι είναι αδιανόητο να αφαιρείται από τους ανθρώπους το δικαίωμα στην ζωή λόγω της καταγωγής τους,της θρησκείας τους ή του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.
Ήταν μια όχι τόσο ευχάριστη επίσκεψη,η οποία ωστόσο άγγιξε συναισθηματικά τους μαθητές και τους οδήγησε στο τελικό συμπέρασμα: Ο ανθρώπινος νούς δεν μπορεί να συλλάβει το τί είναι ικανός να κάνει ο άνθρωπος στον άνθρωπο και μία τέτοια τραγωδία δεν πρέπει να επαναληφθεί ποτέ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ