ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017

Καθησυχαστικά το Μπενάκιο Ινστιτούτο και το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας για την "επικίνδυνη" αράχνη που εντοπίστηκε στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:23:00 π.μ. |
Καθησυχαστικό το Μπενάκιο Ινστιτούτο και το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας για την "επικίνδυνη" αράχνη που εντοπίστηκε στο Ναύπλιο
Άμεση ηταν η αντίδραση του Δήμου Ναυπλιέων και του γεωπόνου Τάσου Λιάκη όπου και επισκέφθηκε το σπίτι της οικογένειας που εντοπίστηκε η αράχνη που έχει προκαλέσει ανησυχία.


Ο κ. Λιάκης επικοινώνησε με το  Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο όπου ενημέρωσε την υπευθυνη κα. Καπαξίδη για το περιστατικό στέλνοντας μάλιστα και τις επίμαχες φωτογραφίες.

Η απάντηση από το Μπενάκιο ηταν καθησυχαστική και ανέφεραν πως παρόλο που μοιάζει με την επικίνδυνη αράχνη, όμως δεν είναι. Συμφωνα με την κα. Καπαξίδη πρόκειται για αρθρόποδο  αραχνοειδές της τάξης των solifugae.
Το National Science Foundation (NSF) αναφέρει πως υπάρχουν περισσότερα από 150 γένη και περισσότερα από 1.000 είδη solifuges, σύμφωνα με το Integrated Taxonomic Information System (ITIS).

Επίσης σύμφωνα με το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας που επικοινώνησαν μαζί μας το συγκεκριμένο είδος είναι το Galeodes graecus το οποίο ανήκει στα Γαλεώδη, δεν έχει δηλητήριο αλλά ισχυρό δάγκωμα που πονάει. Είναι πλήρη ακίνδυνα και δεν διατρέχει κανένας κίνδυνος για τον άνθρωπο.

Τα Γαλεώδη (Solifugae, Galeodes) είναι γένος αραχνίδιων αρθροπόδων. Περιλαμβάνει περίπου 175 είδη. Απαντώνται στη Μέση Ανατολή και τη Μογγολία, βορειοανατολικά της Κίνας και της Ινδίας, καθώς και στην Αφρική, βόρεια του Ισημερινού. Επίσης, είναι γνωστά στη Βαλκανική χερσόνησο. Είναι νυχτόβια σαρκοφάγα και τρέφονται με άλλα έντομα, και αν επιτρέπει το μέγεθός τους ακόμη και με μικρά τρωκτικά. Στην Ελλάδα το πιο κοινό είδος είναι το Galeodes graecus.

Παρά την τρομακτική τους εμφάνιση και τους λαϊκούς μύθους, τα γαλεώδη θεωρούνται ακίνδυνα για τον άνθρωπο, απουσία αδένων δηλητηρίου, αν και το δάγκωμα τους θεωρείται εξαιρετικά δυνατό. Η κοινή ονομασία τους είναι μαρμάγκα η μυρμηγκάνα.

Ο γεωπόνος του Δήμου Ναυπλιέων κ. Λιάκης με ειδικό συνεργείο και για λόγους περισσότερο καθησυχαστικούς για τις οικογένειες και τα παιδιά που ζουν στην περιοχή, προέβησαν σε περιορισμένης κλίμακας απεντόμωση.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ