ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

22 Ελληνόπουλα από το Μόντρεαλ στο Ναύπλιο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:57:00 π.μ. |
22 Ελληνόπουλα από το Μόντρεαλ στο Ναύπλιο
Για κάποιους από τους μαθητές του ελληνικού σχολείου «Σωκράτης – Δημοσθένης» στο Μόντρεαλ αυτή ήταν η πρώτη τους επίσκεψη στην Ελλάδα. Μια «μαγική εβδομάδα, με αλλεπάλληλους σταθμούς στην Πελοπόννησο και στην Αθήνα. Και γνωριμία με εμβληματικούς ιστορικούς τόπους και μέρη μοναδικής φυσικής ομορφιάς», όπως έλεγαν το απόγευμα της Παρασκευής στον «Ε.Κ.» γονείς των μαθητών.

Συνολικά 22 μαθητές, μαζί με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς Χρήστο Φιλανδριανό (διευθυντή του παραρτήματος 3 του σχολείου) και Νέλλη Βλαχανδρέα και υπό την οργανωτική ευθύνης της Μαίρης Ρούσση μετείχαν στο φετινό ταξίδι στην πατρίδα που ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιουνίου.

Η ομάδα των μαθητών ξεκίνησε την περιήγηση της από τους γραφικούς Μολάους της Λακωνίας. Περιοχή με ιδιαίτερη σημασία για τον Ελληνισμό του Καναδά καθώς μεγάλος αριθμός ομογενών έλκει την καταγωγή τους από εκεί.
Γεύση από ελληνικό καλοκαίρι την ίδια εποχή που στο Μόντρεαλ ο καιρός ήταν βροχερός. Φωτογραφία: Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ.

Στο Κέντρο Περιβαλλοντολογικής Εκπαίδευσης Μολάων οι 20 μαθητές της 6ης τάξης και οι δυο της Α’ Γυμνασίου ενημερώθηκαν για θέματα περιβάλλοντος και ταυτόχρονα γνώρισαν τις ομορφιές και τα σημεία αναφοράς της περιοχής.

Την τρίτη ημέρα του ταξιδιού τους ταξίδεψαν ως την Αρχαία Ολυμπία όπου έμειναν για δύο ημέρες και επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο, το αρχαίο στάδιο, το σημείο όπου γίνεται η αφή της ολυμπιακής φλόγας, το Μουσείο, την Ολυμπιακή Ακαδημία και τα υπόλοιπα αξιοθέατα της περιοχής.

Επόμενος σταθμός ήταν οι Μυκήνες και η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο μιας πόλης που άκμασε από το 1.600 έως το 1.100 π.χ., χαρίζοντας το όνομα της σε μια περίοδο που οι μαθητές έχουν διδαχθεί στο σχολείο τους, την Μυκηναϊκή.

Το Ναύπλιο, πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος, με το Μπούρτζι και την Ακροναυπλία, τα γραφικά σοκάκια, τον Άγιο Σπυρίδωνα και την ιστορική αύρα ήταν η αμέσως επόμενη στάση των μαθητών από το Μόντρεαλ.
Οι μαθητές του «Σωκράτη- Δημοσθένη» από το Μόντρεαλ μπροστά στον Παρθενώνα. Φωτογραφία: Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ.

Και στην συνέχεια η Αθήνα, με παραμονή στην Γλυφάδα. Η Ακρόπολη με τον Παρθενώνα, το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ακρόπολης και η ιστορική Πλάκα, ήταν οι προορισμοί των μαθητών τις τελευταίες ημέρες του ταξιδιού τους. Ξεναγήθηκαν στα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της πατρίδας μας, βλέποντας, μαθαίνοντας, γνωρίζοντας την καταγωγή τους και το μεγαλείο του Ελληνικού πολιτισμού.

«Οι μαθητές του σχολείου μας μαζί με τους δάσκαλους συνοδούς τους, έζησαν μια αξέχαστη εβδομάδα, γνωρίζοντας την σύγχρονη Ελλάδα παράλληλα με την αρχαία, μαθαίνοντας την Ιστορία της και βιώνοντας τον ελληνικό πολιτισμό, που όλος ο κόσμος αναγνωρίζει ως την απαρχή ή το λίκνο του δυτικού πολιτισμού», ήταν το σχόλιο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ.

Με την υπόμνηση οι αναμνήσεις των 22 μαθητών από την Ελλάδα, τη χώρα του φωτός, να εντυπωθούν βαθιά στη μνήμη τους και να τους συνοδεύουν σε όλη τη διαδρομή της ζωή τους.

Πηγή: ekirikas.com

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ