ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

Τριάντα ομογενείς φοιτητές από ΗΠΑ και Καναδά σε «Θερινό Σχολείο» στην Πελοπόννησο

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:58:00 π.μ. |
Τριάντα ομογενείς φοιτητές από ΗΠΑ και Καναδά σε θερινό σχολείο στην Πελοπόννησο
Του Ζώη Μαρίνου

 Τριάντα ομογενείς φοιτητές μεσσηνιακής καταγωγής, τέσσερις από τις ΗΠΑ και είκοσι έξι από τον Καναδά, βρίσκονται αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα παρακολουθώντας τις εργασίες του 12ου Θερινού Σχολείου που διοργανώνεται και φέτος από το τμήμα Φιλολογίας του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά.

Οι συμμετέχοντες φοιτητές έχουν την ευκαιρία, ως τις 4 Αυγούστου, να παρακολουθήσουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας, παραδοσιακών χορών, ιστορίας, λαογραφίας και φιλοσοφίας και φυσικά να περιηγηθούν σε αρχαιολογικούς χώρους και να γνωρίσουν καλύτερα τον ελληνικό πολιτισμό αλλά και τις φυσικές ομορφιές της Μεσσηνίας και όλης της Πελοποννήσου.

«Το Θερινό Σχολείο Καλαμάτας έχει πρωταρχικό στόχο την ενίσχυση της ελληνικής παιδείας των ομογενών φοιτητών μέσα από διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις, συνδέοντας ταυτόχρονα τους συμμετέχοντες με τον τόπο, την γλώσσα και την κουλτούρα του», ανέφερε η συντονίστρια Κεμπέκ (Καναδά) της Παμμεσσηνιακης Καίτη Σάμπαλη σε πρόσφατη εκδήλωση στο Μόντρεαλ που οργανώθηκε με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του προγράμματος.

Φέτος η τελετή έναρξης του Θερινού Σχολείου έγινε την Δευτέρα 10 Ιουλίου στο αμφιθέατρο «Ν.Πολίτης» της σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτιστικών Σπουδών του πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Τους φοιτητές υποδέχθηκε ο κοσμήτωρ της σχολής, καθηγητής Αλέξης Σαββίδης, ο πρόεδρος του τμήματος Φιλολογίας, αν. καθηγητής Βασίλης Κωνσταντινόπουλος και η Ελένη Βολονάκη, επίκουρος καθηγήτρια και επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος ενώ ακολούθησε ομιλία από την Θεανώ Αδαμοπούλου, υποψήφια διδάκτωρ του τμήματος με θέμα «Οι πολιτιστικές διαδρομές στην Μεσσηνία».

Ο πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά Θεόδωρος Τζαλαλής (Τορόντο) που βρίσκεται στην Καλαμάτα μαζί με τους φοιτητές επεσήμανε στην τελετή έναρξης του Θερινού Σχολείου ότι «στο πρόγραμμα συμμετέχουν ομογενείς φοιτητές μερικών εκ των καλυτέρων πανεπιστημίων της βορείου Αμερικής και είμαστε πεπεισμένοι ότι και φέτος το Θερινό Σχολείο θα έχει την επιτυχία των προηγουμένων ετών».

Η επιστημονική υπεύθυνη του προγράμματος κ. Βολανάκη έχει φροντίσει ώστε στα μαθήματα ελληνικής γλώσσας να υπάρχουν τρεις τάξεις, μια για αρχάριους, μια για μαθητές με μέτρια γνώση των ελληνικών και μια για πιο προχωρημένους.

Για πολλούς από τους συμμετέχοντες αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκονται στην Ελλάδα, ωστόσο, ο βασικός λόγος που αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο Θερινό Σχολείο είναι, κυρίως, η βελτίωση των ελληνικών τους και η καλύτερη γνωριμία με την Μεσσηνία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκπαιδευτικές εκδρομές σε Αρχαία Ολυμπία, Μυκήνες, Επίδαυρο (οι φοιτητές θα παρακολουθήσουν την παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη στο τέλος αυτής της εβδομάδας), Αρχαία Μεσσήνη, Μυστρά, στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης, στην Πύλο, στον Ταΰγετο, επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο της Καλαμάτας, στο Κόστα Ναβαρίνο κ.α.

Πηγή: ekirikas.com
Φωτογραφία: Μεσσηνιακή Αδελφότητα Καναδά.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ