Τετάρτη, 26 Ιουλίου 2017

Γιόρτασαν την Αγία Παρασκευή στην παλιά πόλη του Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 10:23:00 π.μ. | |
Γιόρτασαν την Αγία Παρασκευή στην παλιά πόλη του Ναυπλίου
Με κάθε λαμπρότητα τιμάται η μνήμη της Αγίας Παρασκευής στο ιστορικό κέντρο της παλιάς πόλης του Ναυπλίου. 
Την παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας στον Ιερό Ναό Παναγίας παλαιού Ναυπλίου.
Και ανήμερα της εορτής Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017 τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Παρασκευής, παραπλεύρως του Ξενοδοχείου «ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ», στην παραλία της πόλης. Προς προσκύνηση είχε τεθεί μέρος από το Ιερό Λείψανο της Αγίας Παρασκευής(προστάτιδος των οφθαλμών).ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑΪΔΡΙΟΥ- ΝΑΪΔΡΙΟΝ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ «ΑΜΦΙΤΡΥΩΝΟΣ»

Στο χώρο όπου ανεγέρθη τό Ξενοδοχείο «Άμφιτρύων» υπήρχε ναΐδριον αφιερωμένο στην Όσιομάρτυρα Παρασκευή, της οποίας ή μνήμη εορτάζεται στίς 26 Ιουλίου. Μάλλον κατά την οικοπεδοποίηση του χώρου αυτού για την ανέγερση του Ξενοδοχείου, θά έγινε συμφωνία, ώστε να μην έκλειψη τελείως τό Ναϊδριο αυτό της Αγίας Παρασκευής, κτίσμα από πολλών ετών τον ευλαβών περιοίκων και όχι μόνο.
Έτσι μετά την ανέγερση του Ξενοδοχείου κατά τη δεκαετία του 1950, αργότερα οι υπεύθυνοι αυτού, διαμόρφωσαν στην ανατολική πλευρά του Ξενοδοχείου μικρό χώρο σε Ναϊσκο, έπ' ονόματι της Αγίας Παρασκευής, σε αντικατάσταση του παλαιού ναού.
 Ή ύπαρξη του Ναϊδρίου της Αγίας Παρασκευής, αποτελεί ιδιαίτερη ευλογία για το προσωπικό του Ξενοδοχείου «Άμφιτρύων» αλλά και για τους πιστούς Χριστιανούς της περιοχής και επισκέπτες της πόλεώς μας.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ