Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Γ. Καλλιάνος: Θα χτυπήσει πάλι 40αρια ο υδράργυρος

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:08:00 μ.μ. |
Γ. Καλλιάνος: Θα χτυπήσει πάλι 40αρια ο υδράργυρος
Τα μελτέμια υποχωρούν από την επόμενη εβδομάδα και δίνουν τη θέση τους σε ένα νέο κύμα καύσωνα που θα έρθει να σαρώσει και πάλι τη χώρα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γ. Καλλιάνο, πρώτες θα πληγούν οι περιοχές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, καθώς από Πέμπτη και Παρασκευή τα μελτέμια εξασθενούν και η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 39 – 40 βαθμούς Κελσίου.

Από το Σάββατο δε το κύμα καύσωνα θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα με αποτέλεσμα η ζέστη να είναι αφόρητη.


Ειδικότερα το προσεχές Σαββατοκύριακο, θα σημειωθούν οι εξής μέγιστες κατά τόπους θερμοκρασίες :

-Ανατολική Μακεδονία - Θράκη: 40-41°C
-Κεντρική Μακεδονία: 40-41°C (πιθανώς πολύ τοπικά 42°C)
-Δυτική Μακεδονία: 38°C
-Θεσσαλία: 40-41°C
-Ήπειρος: 40-41°C
-Δυτική Στερεά: 40-41°C
-Δυτική Πελ/νησος: 40-41°C
-Επτάνησα: 37-38°C (πιθανώς πολύ τοπικά 39°C)

Στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα (Στερεά, Αττική, Ανατολική Πελοπόννησος) η θερμοκρασία θα κρατηθεί σε πιο χαμηλά επίπεδα, αυτά της τάξεως των 37-38°C και πιθανώς 39°C στις αντίστοιχες ευπαθείς στη ζέστη περιοχές.

Επίσης στα νησιά του Αιγαίου η κατάσταση θα είναι ακόμη καλύτερη, με εξαίρεση το βορειοανατολικό Αιγαίο, όπου οι θερμοκρασίες θα προσεγγίζουν τους 37 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Καλλιάνος αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η ερχόμενη εβδομάδα θα χαρακτηρίζεται από αρκετή έως πολλή ζέστη. Αυτό σημαίνει ότι αρχικά θα επικρατήσουν συνθήκες ήπιου καύσωνα, ενώ προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας φαίνεται ότι η θερμοκρασία θα έχει την τάση να ανέβει λίγο παραπάνω.

Αυτό σημαίνει ότι οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα αγγίξουν σε αρκετές πεδινές ηπειρωτικές περιοχές τους 41-42°C.
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΜΕΡΑΚΛΙΔΙΚΟ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ