ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Σωτήρης Κωτσοβός: Οικτρή η εικόνα του γεμάτου λακκούβες δρόμου εισόδου στο Αρχαίο θέατρο Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:14:00 μ.μ. | |
 Ο κ. Σωτήρης Κωτσοβός γνωστός Δικηγόρος του Άργους και άνθρωπος που έχει ασχοληθεί από θέσεις ευθύνης για χρόνια με την τοπική αυτοδιοίκηση και τον πολιτισμό,  με αφορμή την καταπληκτική συναυλία Ξαρχάκου - Πρωτοψάλτη, σχολίασε την οικτρή κατάσταση, όπως ακριβώς αναφέρει, στην οποία έχει περιέλθει σήμερα η είσοδος του αρχαιολογικού χώρου του Αρχαίου Θεάτρου του Άργους.

Ο κ Κωτσοβός αναφέρει:

"Ο θαυμασμός όλων μας για την καταπληκτική συναυλία Ξαρχάκου -Πρωτοψάλτη στο αρχαίο μας θέατρο και την εξαιρετική παρουσία του κοινού της περιοχής μας σ΄αυτήν, δυστυχώς δεν μπόρεσε να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις και την -ουσιαστική- εγκατάλειψη από την αρμόδια αρχαιολογία του μοναδικού μας αυτού μνημείου. 

Αδιανόητη λοιπόν η οικτρή εικόνα του γεμάτου λακκούβες δρόμου εισόδου στο θέατρο όπου πλήν άλλων "χάθηκαν" κάτω από χώματα και χαλίκια και ΟΛΕΣ οι σχάρες απορροής υδάτων και εξαφανίστηκαν ΟΛΑ τα επίγεια πανάκριβα φωτιστικά που είχαν τοποθετηθεί μόλις πρίν λίγα χρόνια ! 
Το ίδιο χάθηκαν τα ίδια επίγεια φωτιστικά και από τον -μοναδικό - διάδρομο εισόδου/ ράμπα στο θεάτρου που επίσης ήταν σκοτεινός και σε άθλια κατάσταση με αποτέλεσμα την πολύ δύσκολη πρόσβαση όλων και ειδικά των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα. 

Ο όψιμος εύκολος κρατικός αντίλογος της "έλλειψης κονδυλίων" , επ΄ουδενί δικαιολογεί τις απώλειες ή ζημιές ή τη γενική εγκατάλειψη της κάθε δημόσιας περιουσίας. Απλά έχουμε καταλάβει δεκαετίες τώρα, πώς στους κατά καιρούς αρμόδιους της αρχαιολογικής υπηρεσίας -με εξαίρεση κάποιες πρό 15ετίας παρεμβάσεις- το αρχαίο μας θέατρο παρά τις συνεχείς προσπάθειες των τοπικών αρχών για την προβολή του, πάντα αποτελούσε και αποτελεί ..τριτεύουσα προτεραιότητα ενδιαφέροντος έναντι πολλών άλλων επιλογών τους .. 

Και να σκεφθεί κανείς πως -εξ όσων θυμάμαι- σε κάθε εκδήλωση καταβάλλεται και κονδύλι ..φύλαξης των μνημείου.!

Μας λύπησε λοιπόν αλλά δεν μας εξέπληξε και η χθεσινή του εικόνα..Δυστυχώς .."

Σωτήρης Κωτσοβός
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ