ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Επιχείρηση ρυμούλκησης του σκάφους που βυθίστηκε στον Αργολικό κόλπο - Σώος ο Γερμανός επιβάτης (βίντεο)

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:49:00 μ.μ. | |
Επιχείρηση ρυμούλκησης του σκάφους που βυθίστηκε στον Αργολικό κόλπο - Σώος ο Γερμανός επιβάτης (βίντεο)
  Επιχείρηση ρυμούλκησης στήθηκε στο Τολό του Δήμου Ναυπλιέων στην Αργολίδα για το σκάφος που βυθίστηκε νωρίτερα στις 4 το μεσημέρι της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου Δυτικά της νήσου Ψηλής στον Αργολικό κόλπο.
Επιχείρηση ρυμούλκησης του σκάφους που βυθίστηκε στον Αργολικό κόλπο - Σώος ο Γερμανός επιβάτης (βίντεο)
Η εντολή για τη διάσωσή του μοναδικού επιβάτη έγινε ένα τέταρτο μετά, γύρω στις 4.15, όταν πλωτό σκάφος του λιμεναρχείου Ναυπλίου τον εντόπισε και τον περισυνέλεξε.
Άμεση ηταν η κινητοποίηση στο Τολό από τον Υπολιμενάρχη Ναυπλίου Παναγιώτη Κοντό, την πυροσβεστική και ιδιώτες.
Το σκάφος ρυμουλκήθηκε ημιβυθισμένο μέχρι το λιμάνι του Τολού αλλά φτάνοντας βυθίστηκε λίγα μέτρα πριν την προβλήτα.
Δύτες έπεσαν στη θαλασσα εντόπισαν το σκάφος μήκους 10, 8 μέτρων διαπίστωσαν πως δεν έχει σημαντική διαρροή καυσίμων και αποφασίστηκε με την σύμφωνη γνώμη του Γερμανού ιδιοκτήτη να ανασυρθεί με την βοήθεια γερανού.
Ο Γερμανός υπήκοος είναι πολύ καλά στην υγεία του και σε συνέντευξή του τόνισε την άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού που ευχαρίστησε, ενώ σε ερώτηση τι ακριβώς έγινε απάντησε πως το σκάφος "έμπαζε"  νερά χωρίς αυτός να το αντιληφθεί, όταν το κατάλαβε πλέον ηταν αργά.
Να τονίσουμε πως ο πλοίαρχος Ηλίας Τριανταφύλλου του επιβατικού τουριστικού Βένους της εταιρείας Πήγασος Cruises ύστερα από τρεις ώρες προσπάθειας κατάφερε να φέρει τη θαλαμηγό στο λιμάνι του Τολού.
Γύρω στις τέσσερις το απόγευμα ο πλοίαρχος ενημερώθηκε από τον θάλαμο επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης για το συμβάν ενημερώθηκε για το ακριβές στίγμα και έπλευσε με το πλοίο εκεί πραγματοποιώντας την ρυμούλκηση του σκάφους στο Τολό.
Να σημειώσουμε  ότι η Νήσος Ψηλή είναι βραχώδες ακατοίκητο νησί του Αργοσαρωνικού, που βρίσκεται στα νότια του Αργολικού κόλπου, απέναντι από τα Ίρια. Η έκτασή της είναι 2,1 τ.χλμ.. Διοικητικά ανήκει στον Δήμο Ναυπλιέων.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ