ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Ανοιχτά καταστήματα με εκπτώσεις αλλά... ο κόσμος μόνο κοιτούσε!

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 7:39:00 μ.μ. |
Ανοιχτά καταστήματα με εκπτώσεις αλλά... ο κόσμος μόνο κοιτούσε!
  Ανοιχτά (προαιρετικά) ήταν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων που ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν έως τις 15 του μήνα

Η λιακάδα που επικράτησε βοήθησε τους πολίτες να απολαύσουν την βόλτα τους στην αγορά, αν και οι περισσότεροι δηλώσαν πως «μόνο έβλεπαν» καθώς δεν έχουν χρήματα να ψωνίσουν, ούτε καν στις εκπτώσεις...

Όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία κατά τη διενέργεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών, που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει στους εμπόρους πως σε όσους παραβαίνουν τις διατάξεις περί εκπτώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο από 5.000 ευρώ.

Αν επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα πέντε ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών.

Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων είχε κηρύξει για σήμερα 24ωρη πανελλαδική απεργία, χωρίς πάντως να αναφέρθουν προβλήματα. Σε ανακοίνωση της υπογραμμιζε ότι: «Η λειτουργία των καταστημάτων, στις 5/11/2017, συμπίπτει με την περαιτέρω απελευθέρωση των Κυριακών, που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση στο συμπληρωματικό μνημόνιο του Μαΐου και μετά από επιταγή των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών. Είναι φανερό ότι, αν οι εργαζόμενοι δεν αντισταθούν, το ξήλωμα της κυριακάτικης αργίας θα συνεχιστεί, διότι αυτό θέλουν οι μεγάλες αλυσίδες, οι πολυεθνικές, τα malls, τα εκπτωτικά χωριά. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας με νέα πανελλαδική απεργία, στις 5/11/2017» τονίζει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Φώτο ΑΠΕ ΜΠΕ
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ