ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

4 χρόνια περιμένει πολίτης με ακίνητο στο Δρέπανο Αργολίδας τα πιστοποιητικά αδειών υδροληψίας πηγαδιών για να μπορέσει να το μεταβιβάσει

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:41:00 μ.μ. | |
4 χρόνια περιμένει πολίτης με ακίνητο στο Δρέπανο Αργολίδας τα πιστοποιητικά αδειών υδροληψίας πηγαδιών για να μπορέσει να το μεταβιβάσει
 Πρόκειται για υπόθεση, η οποία αφορά αρκετές εκατοντάδες δημοτών και έχει να κάνει με την αδυναμία-άρνηση έκδοσης πιστοποιητικών ΕΜΣΥ (αδειών υδροληψίας πηγαδιών) στη Διεύθυνση Υδάτων Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου.

Ο πραγματικά ταλαιπωρημένος και αγανακτισμένος πολίτης από την γραφειοκρατική αγκύλωση των υπηρεσιών αναφέρει αναλυτικά:

"Ο πατέρας μου κος Δημήτριος Δουνούκος του Γεωργίου κατέθεσε τις με αριθμούς 13187/2.5.2014 και 13185/2.5.2014 αιτήσεις - δηλώσεις εγγραφής σημείων υδροληψίας, οι οποίες διαβιβάσθηκαν στην Δ/νση Υδάτων Πελοποννήσου από τη σχετική υπηρεσία του Δρεπάνου Αργολίδας με τη με αριθμό πρωτοκόλλου 15313/21.5.2014 διαβιβαστική επιστολή. Στη συνέχεια επειδή επιθυμώ να συντάξω συμβόλαιο μεταβίβασης ακινήτων στο οποίο απαιτείται η επίκληση των σχετικών αδειών ΕΜΣΥ, απέστειλα στην ανωτέρω Διεύθυνση αίτηση επίσπευσης, η οποία έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 295604/23.11.2017 και ακόμα, τέσσερα έτη μετά την κατάθεση της αρχικής αιτήσεως, δεν έχω τα αιτηθέντα πιστοποιητικά ή οποιαδήποτε ενημέρωση γι’ αυτά.

Έπειτα από κυριολεκτικά άπειρες προσπάθειες κατάφερα να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με τη σχετική υπηρεσία της Διεύθυνσης Υδάτων Πελοποννήσου, η οποία μετά από σχετικό ερώτημα, μου δήλωσε ότι αγνοεί το χρόνο διεκπεραίωσης του αιτήματος μου, καθόσον δεν έχει προσωπικό.

Γνωρίζουμε όλοι την άθλιά κατάσταση της Ελληνικής Διοικήσεως καθώς και την απαράδεκτη συμπεριφορά αυτής προς τον διοικούμενο, ο οποίος είναι μόνο φορέας υποχρεώσεων (οικονομικών και άλλων). Αντίθετα η Διοίκηση θεωρεί ότι μπορεί να ενεργεί όπως θέλει, χωρίς την οιανδήποτε επίπτωση, ακόμα και σήμερα που μπορεί να ελεγχθεί από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Είχα την εντύπωση ειδικά για την Περιφέρεια Πελοποννήσου που προβάλλεται ως ανανεωτική, προοδευτική και στην υπηρεσία του πολίτη, δεν θα προκαλούσε αυτή την κατάσταση.

Επειδή για την έγκυρη σύνταξη συμβολαίων μεταβίβασης απαιτείται η προσκόμιση του σχετικού πιστοποιητικού, παρακαλώ να επιληφθείτε του θέματος, το οποίο σίγουρα θα αφορά και άλλους δημότες."

Με εκτίμηση,
Γιώργος Δ. Δουνούκος
Δικηγόρος
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ