ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Υψηλό το επίπεδο στον 5ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Ναύπλιο (βίντεο) - LIVE

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 12:44:00 μ.μ. |
Υψηλό το επίπεδο στον 5ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Ναύπλιο (βίντεο)
 Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 στον πολυχώρο Φουγάρο, στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκε ο 5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που φέτος χαρακτηρίζεται από το πολύ υψηλό επίπεδο κατασκευών.
Το διαγωνισμό συνδιοργανώνουν, ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Σταύρος Κωτσάκης, ως υπεύθυνος της WRO Hellas στην Πελοπόννησο και ο Δήμος Ναυπλιέων, με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas.
Ο Διαγωνισμός υλοποιείται στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για μαθητές/τριες Δημοτικού με θέμα «Εποικισμός του Άρη», για μαθητές/τριες Γυμνασίου με θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες» και για μαθητές/τριες Λυκείου με θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Eπιχειρηματικότητα».
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας STEM (Science – Technology – Engineering - Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών/τριών στην Ελλάδα και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου.
Ο Δήμος Ναυπλιέων σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημοτικής αρχής θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην πόλη.
Στην εκδήλωση, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά ευφάνταστες κατασκευές, να ενημερωθούν για τις νέες δράσεις, καθώς επίσης και να συνομιλήσουν με τους εκπαιδευτές και με τους μαθητές που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα. Στο περιφερειακό διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής συμμετείχαν περισσότεροι από 220 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Πελοπόννησο οι οποίοι πέρα από το διαγωνιστικό κομμάτι, αξιοποιούν την ευκαιρία να εμπλακούν σε δραστηριότητες και καινοτόμα εργαστήρια ρομποτικής, προγραμματισμού και δημιουργικών κατασκευών.
Στον διαγωνισμό παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ναυπλίου Γ.Καχριμάνης και Άργους Μυκηνων Δ.Κρίγγος και η πολιτευτής Σόνια Ταντάρου Κρίγγου.


Στην κάμερα των Αργολικών Ειδήσεων μίλησε ο  ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Σταύρος Κωτσάκης, ως υπεύθυνος της WRO Hellas στην Πελοπόννησο και μαθητές που συμμετέχουν στον διαγωνισμό:
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ