ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Επισκέψεις μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου στα Αρχαία θέατρα της Επιδαύρου και του Άργους

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:04:00 π.μ. | |
Μαθητές
Οι συγκεκριμένες επισκέψεις πραγματοποιηθήκαν στις 10 -3-2023, στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και στις 18-5-2023, στο Αρχαίο Θέατρο Άργους, με το Γ3 τμήμα του 2ου Γυμνασίου Ναυπλίου, στο πλαίσιο εγκεκριμένου εκπαιδευτικού-πολιτιστικού προγράμματος που υλοποιήθηκε κατά το τρέχον σχολικό έτος. 

Οι βασικές θεματικές του ενότητες ήταν: α) Τα αρχαία ελληνικά θέατρα, β) η αρχιτεκτονική του αρχαίου θεάτρου και γ) η μελέτη της τραγωδίας ως μέσον παίδευσης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Οι στόχοι που επιδιώχθηκαν με τις εν λόγω εκπαιδευτικές επισκέψεις ήταν:Να έλθουν οι μαθητές σε επαφή με μία σπάνια πολιτιστική κληρονομιά που προέρχεται από τους αρχαιοελληνικούς χρόνους.Να διαπιστώσουν την ιστορική συνέχεια του Ελληνισμού και να θαυμάσουν από κοντά την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που χαρακτήριζε τα αρχαία ελληνικά θέατρα.

Να συνειδητοποιήσουν πως το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών από μετάφραση δεν αποτελεί μια αφηρημένη περιγραφή ή αφήγηση, παρά -αντίθετα- μια αναδιήγηση γεγονότων, που αναφέρονται σε ορισμένο χώρο και χρόνο, εξ αιτίας συγκεκριμένων παραγόντων και με κινητοποιό παράγοντα τον άνθρωπο και την ανάγκη του να αλλάξει τη ζωή τη δική του και της κοινωνίας στην οποίαν ανήκει.
Τέλος, να σκεφτούν και να προβληματιστούν, να φανταστούν και να ονειρευτούν, κατανοώντας την αληθινή ανάγκη που υπάρχει για κάθε γενιά να πασχίζει για το κοινωνικό σύνολο, προσθέτοντας έτσι έναν αναντικατάστατο λίθο στο οικοδόμημα ενός πολιτισμού που μοιραζόμαστε όλοι μας!

Θα ήταν παράλειψη να μην υπογραμμίσουμε την σπουδαία προσφορά των παιδιών και την ειλικρινή προσπάθειά τους κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος. Εμείς οι καθηγητές που σχεδιάσαμε και συμβάλαμε από κοινού στην πραγματοποίησή του, ευχαριστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του συγκεκριμένου τμήματος που συμμετείχαν και θέλουμε να πιστεύουμε ότι η εμπειρία τους αυτή, θα αποτελεί στο μέλλον μία ευχάριστη ανάμνηση από τη φοίτησή τους στο σχολείο μας.
Με τιμή

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΙΤΟΥΡΑ
ΠΕΤΡΟΣ ΛΥΓΙΖΟΣ


ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ