ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Το ΚΑΣ ενέκρινε την επικαιροποιημένη μελέτη για τη μαρίνα Ναυπλίου

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 8:57:00 μ.μ. | | |
Μακέτα έργου
"Ξεκόλλησε" το έργο της Μαρίνας Ναυπλίου, ένα έργο εμβληματικό για το Ναύπλιο, την Αργολίδα και ολόκληρη της Ανατολική Πελοπόννησο. 

Το έργο πιστώνεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στα όσα έτρεξαν από το Υπουργείο Πολιτισμού με κομβικό το ρόλο και την συνεισφορά της Υπουργού Λίνας Μενδώνη αλλά και του καταγόμενου από την Αργολίδα Γ.Γ. Γιώργου Διδασκάλου υπό την Προεδρία του οποίου εξελίχθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Το ΚΑΣ -που σημειωτέον είχε την προηγούμενη φορά είχε ρίξει «κόκκινη κάρτα»- σήμερα ενέκρινε την επικαιροποιημένη αρχιτεκτονική μελέτη του έργου: «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, τεχνική διαχείριση και εκμετάλλευση τουριστικού λιμένα (μαρίνας) Ναυπλίου».

Πρόκειται για ένα κομβικό έργο το πρώτο που αφορά ΣΔΙΤ για μαρίνα. Το έργο των 25 εκατ. ευρώ προβλέπει την κατασκευή τουριστικής μαρίνας χωρητικότητας 210 θέσεων στο Ναύπλιο, 500 μέτρα βόρεια από το υπάρχον λιμάνι, με δυνατότητα σε αυτή ελλιμενισμού σκαφών μήκους 8 έως 12 μέτρα. 

Οι υποδομές που προβλέπονται τόσο στη θαλάσσια όσο και στη χερσαία ζώνη του τουριστικού λιμένα Ναυπλίου, αφορούν στη λειτουργία και διαχείριση των θέσεων ελλιμενισμού μόνιμων, διερχόμενων σκαφών, των βασικών και πρόσθετων υπηρεσιών των εμπορικών χρήσεων που θα αναπτυχθούν στην χερσαία περιοχή, καθώς και του αντίστοιχου χώρου στάθμευσης.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ