ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Επιστημονική Συνάντηση στο Ναύπλιο: Η οπτική του Gunnar Hering

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 6:02:00 μ.μ. |
Εκδήλωση
Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αργολίδας και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο «Νεότερη Ελληνική Ιστορία: Η οπτική του Gunnar Hering».

Για τον Gunnar Hering

Ο Gunnar Hering (1934–1994) σπούδασε Φιλοσοφία, Ιστορία και Βαλκανιολογία στα Πανεπιστήμια Βερολίνου, Θεσσαλονίκης και Βιέννης.

Υφηγητής του Πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ, καθηγητής Ιστορίας της Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο του Γκέττινγκεν και καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης, συνέβαλε καθοριστικά στην αναβάθμιση και τη δημιουργική πορεία του Ινστιτούτου Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών στη Βιέννη.

Γνώστης περισσότερων των δέκα γλωσσών, δημοσίευσε μελέτες για πολιτικά, κοινωνικά, πνευματικά και ιδεολογικά ζητήματα της νεότερης βαλκανικής και ελληνικής ιστορίας.

Μείζονα θεωρούνται τα έργα του Ökumenisches Patriarchat und europäische Politik (1620–1638), Wiesbaden 1968 (ελλ. έκδ. Οικουμενικό Πατριαρχείο και ευρωπαϊκή πολιτική, 1620-1638, Αθήνα: ΜΙΕΤ, 1992), και Die Politischen Parteien in Griechenland 1821–1936, Μόναχο 1992 (ελλ. έκδ. Τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα, 2 τόμοι, Αθήνα: ΜΙΕΤ, 2006).

Για την εκδήλωση


Μετά το καλωσόρισμα από τους διοργανωτές, θα λάβουν τον λόγο κατά σειρά:

η κυρία Αναστασία Παπαδία-Λάλα, Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο ομιλίας «Gunnar Hering. Ένας οικουμενικός διανοητής στον κόσμο της Nεότερης Ελληνικής Ιστορίας: όψεις έρευνας και εκπαίδευσης».

η κυρία Μαρία Α. Στασινοπούλου, Καθηγήτρια Νεοελληνικών Σπουδών του Τμήματος Βυζαντινών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Βιέννης, με τίτλο ομιλίας «Βιογραφικό σημείωμα (CV) και αυτοβιογραφική διαδικασία».

ο κύριος Βαγγέλης Καραμανωλάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με τίτλο ομιλίας «Gunnar Hering: από τον ιστορικό στον πολίτη».

ο κύριος Αγαθοκλής Αζέλης, Σύμβουλος Εκπαίδευσης Φιλολόγων Τρικάλων, με τίτλο ομιλίας «Ο Gunnar Hering ως πανεπιστημιακός δάσκαλος».

Τον συντονισμό θα έχει η κυρία Όλγα Κατσιαρδή-Hering, Ομότιμη Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία θα κλείσει και την εκδήλωση με μία σύντομη ομιλία, με τίτλο «Gunnar Hering, Σημειώσεις για τη βαλκανική και νεοελληνική ιστορία και τη ζωή».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 και ώρα 6 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Οικογενείας Νίκου Μαζαράκη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος του Πανεπιστημίου Harvard (Πλατεία Φιλελλήνων & Οδός Όθωνος, Ναύπλιο).

Η παρουσία σας θα είναι εξόχως τιμητική για τους διοργανωτές.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ