ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

"Μy voice is the weapon": Η ομάδα EPAS του 1ου Λυκείου Ναυπλίου δημιουργησε τραγούδι και videoclip

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 1:47:00 μ.μ. | |
Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο
Διαδικτυακή συνάντηση με σχολεία του εξωτερικού πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΓΕΛ Ναυπλίου για την προβολή του τραγουδιού "Μy voice is the weapon", που δημιούργησε η ομάδα “Σχολεία-Πρέσβεις του Ευρ. Κοινοβουλίου”(EPAS) του σχολείου. 

Το βίντεο:
Σκοπός του τραγουδιού και της συνάντησης ήταν να τoνιστεί η σημασία της ψήφου μας -της φωνής μας στη δημοκρατική διαδικασία, ενόψει των Ευρωεκλογών του Ιουνίου.
Στην πρόσκλησή του σχολείου ανταποκρίθηκαν δέκα σχολεία EPAS από όλη την Ευρώπη (Ισπανία, Σουηδία, Πολωνία, Τσεχία, Κανάρια Νησιά).

Οι συμμετέχοντες δημιούργησαν “συννεφόλεξο”, με λέξεις που φανερώνουν τη δύναμη της μουσικής, έπαιξαν συμπληρώνοντας κενά στους στίχους του τραγουδιού και με τις λέξεις αυτές αποτύπωσαν τις σκέψεις τους για τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε padlet. 
Στη συνέχεια παρακολούθησαν το "My voice is the weapon" στο youtube και κλείνοντας αξιολόγησαν το τραγούδι και την εμπειρία τους στην εκδήλωση.
Τις εξαιρετικές διαδραστικές δραστηριότητες επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός Αριέτα Μπακάλη, μέλος της ομάδαςEPAS του 1ου ΓΕΛ Ναυπλίου.

Και τελικά, ναι... όπως συμφώνησαν τα παιδιά, η μουσική "ενώνει, εμπνέει, ενδυναμώνει, οδηγεί, ταξιδεύει.... επικοινωνεί!"
Η ομάδα ΕPAS και η διευθύντρια του σχολείου, Νικολέττα Ματσιμάνη, ευχαριστούν τα συμμετέχοντα σχολεία για τη θερμή υποδοχή του τραγουδιού και τα τόσο θετικά σχόλια για την εκδήλωση!
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ