ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΕΙΔΗ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ - ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Πασχαλινές ευχές

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Χριστούγεννα στη Μηχανή του Χρόνου.

ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 11:08:00 π.μ. |

 Δέκα ξεχωριστές χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις παρουσιάζει η Μηχανή του Χρόνου ανήμερα τα Χριστούγεννα , ΕΚΤΑΚΤΩΣ το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου στις 14.00 από τη ΝΕΤ.
Ο Μανώλης Γλέζος γιόρτασε 13 φορές τα Χριστούγεννα στη φυλακή. Το καλύτερο δώρο ήταν το 1949 όταν ήταν καταδικασμένος σε θάνατο. Ο μητροπολίτης Κέρκυρας τους ανακοίνωσε ότι καταργήθηκε η θανατική ποινή. Ο Μανώλης Γλέζος παρέμεινε στη φυλακή, αλλά πλέον δεν ήταν μελλοθάνατος. Τα Χριστούγεννα του 1977 ο καθηγητής Μανόλης Ανδρόνικος ανακαλύπτει ασύλητο τον τάφο του Μακεδόνα Βασιλιά Φιλίππου και η στενή του συνεργάτης Στέλλα Δρούγου ζει τις πιο έντονες γιορτές της ζωής της,τις οποίες περιγράφει στη Μηχανή του Χρόνου. Χριστούγεννα ως όμηρος  των Ταλιμπάν πέρασε ο εκπαιδευτικός Θανάσης Λερούνης, που έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του βοηθώντας  την φυλή των Καλάς στο βόρειο Πακιστάν. Ωστόσο ακόμη και μέσα σε συνθήκες αιχμαλωσίας η καλοσύνη των ανθρώπων ήταν γι αυτόν μια παρηγοριά. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα...
έφτασε στην Ελλάδα παραμονές Χριστουγέννων και στο διαβατήριό του έγραφε Μπουμπλής. Ο Χουάν εύχεται Φελίθ Ναβιδάδ και θυμάται τις πρώτες γιορτές που έζησε στην Αθήνα. Παρέα με τον κίνδυνο γιόρτασε τα Χριστούγεννα του 1999,η συγγραφέας Εύη Δημητριάδου. Εζησε τον τρόμο στην έρημο της Υεμένης όταν βρέθηκε ανάμεσα στα πυρά δυο αντιμαχομένων πλευρών. Το χριστουγεννιάτικο Μινιόν περιγράφει η Αμαλία Γεωργακά, σύζυγος του ιδρυτή του θρυλικού πολυκαταστήματος. Όμως τα ξημερώματα της 19ης Δεκεμβρίου του 1980 η πυρκαγιά έκαψε το Μινιόν και μετέτρεψε το όνειρο των Χριστουγέννων σε εφιάλτη.  Ο σκηνοθέτης Κώστας Φέρρης θυμάται τα ροκ Χριστούγεννα που πέρασε αυτοεξόριστος στο Παρίσι το 1967. Το πικάπ έπαιζε Ρόλλινγκ Στόουνς και Μπομπ Ντύλαν και το εορταστικό μενού περιλάμβανε μακαρονάδα. Χριστούγεννα της αλληλεγγύης ήταν αυτά του 1999 για την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, που είδε τους Ελληνες να αγκαλιάζουν παιδιά που έχουν ανάγκη μέσα από το πρόγραμμα ανάδοχων γονέων της οργάνωσης ActionAid.  Το 1965 ήταν τα Χριστούγεννα της μεγάλης επιστροφής στην ΑΕΚ για τον θρύλο του ποδοσφαίρου Μίμη Παπαϊωάννου. Είχε προηγηθεί ένας επεισοδιακός χωρισμός με τον Δικέφαλο, που δεν του έδινε μεταγραφή στη θρυλική Ρεάλ του Ντι Στέφανο και του Πούσκας.Ο Παπαϊωάννου βρέθηκε να τραγουδά στο πλευρό του Καζαντζίδη, στη Γερμανία!  Εχει δοκιμαστεί σε πολλούς ρόλους αλλά ο ηθοποιός Γιώργος Χρυσοστόμου δεν ξεχνά αυτόν που κλήθηκε να παίξει ως Αη Βασίλης, μοιράζοντας δώρα και χαρά στα μικρά παιδιά. Ήταν τα φοιτητικά χρόνια που έβγαζε το χαρτζιλίκι του ως Αη Βασίλης, τότε που του έτυχε το φλουρί  κι αναγκάστηκε να το εξαργυρώσει για να βγει το φαγητό της ημέρας.
  Η Μηχανή του Χρόνου με το Χρίστο Βασιλόπουλο, εκτάκτως το Σάββατο 25 Δεκεμβρίου στις 14.00 από τη ΝΕΤ.
ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ι ΚΤΕΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΑΛΑΠΑΤΑΣ